Slujire arhierească în parohia Dumbrăvița I

În duminica a XXII –a după Rusalii, Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în parohia Dumbrăvița I, protopopiatul Timișoara II.

Din soborul de preoţi au făcut parte pr. Cristian Constantin, consilier eparhial, pr. Mircea Szilagyi, protopopul Timișoara II și pr. AchimVasile Baboș, parohul bisericii. În cadrul slujbei, diaconul Adrian Nicola a fost hirotonit preot pe seama parohiei Dumbrăvița I.

 În cuvântul rostit, Preasfințitul Paisie a evidențiat câteva învățături din pericopa evanghelică de la Luca, în care este relatată pilda bogatului nemilostiv şi a săracului Lazăr,  subliniind că ”așezarea noastră în rai sau în iad este ceea ce noi punem înaintea lui Dumnezeu, adică putem să arătăm înaintea lui Dumnezeu dragoste, mulțumire  sau dacă suntem asemenea săracului Lazăr, să avem răbdare și smerenie în a primi suferințele, iar după modul în care le primim ne va așeza Dumnezeu acolo unde ne este locul”.

La slujbă au participat autorități locale și numeroși credincioși din localitate. La momentul potrivit din Liturghie foarte mulți credincioși și  copii s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

La finalul, Preasfințitul Paisie a transmis celor prezenți și slujitorilor bisericii, binecuvântarea și dragostea părintească a Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de grupul psaltic al Catedralei mitropolitane din Timișoara.

Comments are closed.