Slujire arhierească în parohia Icloda

La praznicul Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României, Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Icloda, Protopopiatul Timisoara II. Cu acest prilej, ierarhul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul “Nașterea Maicii Domnului”. La slujbă au participat numeroși credincioși din parohie și din satele învecinate, care la momentul potrivit din Liturghie s-au împărtășit cu Sfintele Taine. În cuvântul de învăţătură rostit, Preasfințitul Paisie a vorbit despre viaţa şi misiunea Sfântului Apostol Andrei în istoria poporului român, subliniind că prin lucrarea pe care a făcut-o Sfântul Apostol Andrei, evanghelia, învățătura și cuvântul Mântuitorului Iisus Hristos a ajuns în locurile acestea şi astfel noi oamenii avem posibilitatea de a intra în împărăția lui Dumnezeu.

În finalul slujbei, Preasfințitul Paisie a transmis credincioșilor păstoriți de  pr. Florian Maxim, binecuvântarea și dragostea părintească a Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de grupul vocal ”Theophoros” al Arhiepiscopiei Timișoarei, condus de diac. dr. Ion-Alexandru Ardereanu.

Comments are closed.