Slujire arhierească în parohia Timişoara- Fabric

       Duminică, 22 iulie, credincioşii parohiei Timişoara- Fabric, protopopiatul Timişoara II, au aniversat împlinirea a 100 de ani de la zidirea bisericii cu hramul „ Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”. Cu acest prilej, a fost prezent în mijlocul lor Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, care a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi.

La eveniment au luat parte şi credincioşi de la mai multe parohii din oraş, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor publice din Timişoara. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Paisie a hirotonit întru preot pe diaconul Mihai Cenar, numit pe seama parohiei Ştiuca, din cadrul protopopiatului ortodox ucrainean de Lugoj. În finalul slujbei, Ierarhul a transmis credincioşilor din Fabric şi pr. paroh Adrian Floca binecuvântarea şi felicitările Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, cu prilejul aniversării  a 100 de ani de la zidirea bisericii parohiale.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal ” Theophoros ” al Arhiepiscopiei Timişoarei, condus de diac. Ion- Alexandru Ardereanu.

După Sfânta Liturghie, soborul slujitorilor a oficiat în curtea sfântlui lăcaş slujba de binecuvântare a unui clopot de piatră, realizat de cunoscutul artist timişorean Ştefan Călărăşanu, în cinstea centenarului bisericii din Fabric.

Comments are closed.