Slujire arhierească la Timişoara

Duminică, 3 martie, Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepscopiei Timişoarei, a fost prezent în mijlocul comunităţii credincioşilor cu deficienţe de auz şi vorbire din  Timişoara. Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în capela Sfânta Maria, de la demisolul bisericii  „ Naşterea Maicii Domnului” a parohiei Timişoara Iosefin, protopopiatul Timişoara I. Din soborul slujitorilor a făcut parte şi pr. Eugen Bendariu, slujitor al comunităţii hipoacuzicilor timişoreni din anul 2002. Acesta, alături de interpretul de la strană, Eduard Vass,  a tradus în limbaj mimico- gestual întreaga slujbă, pe înţelesul celor prezenţi. În cuvântul adresat credincioşilor, Preasfinţitul Paisie a trasnimis binecuvântarea şi dragostea părintească a Înalt Preasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, precum şi îndemnul de a participa în continuare cu evlavie şi dăruire la viaţa Bisericii.

Comunitatea confraţilor noştri timişoreni cu dizabilităţi de auz şi vorbire a luat fiinţă în anul 2001, cu sprijinul Parohiei Timişoara Iosefin, şi cuprinde un număr de aproximativ 200 de persoane. Consiliul parohial, la propunerea pr. paroh Ionel Popescu, a suportat cheltuielile necesare urmării unui curs de specializare la Facultatea de Teologie din Piteşti, pentru diaconul Eugen Bendariu, care a fost hirotonit apoi preot pe seama acestei comunităţi. Prima Sfântă Liturghie oficiată de Pr. Eugen Bendariu în limbaj mimico- gestual, a avut loc duminică 12 mai 2002, în sala de festivităţi a parohiei Timişoara – Iosefin, de faţă fiind şi Înalt Preasfinţitul Nicolae, Mitropolitul Banatului.

Începând cu anul 2011 slujbele religioase sunt oficiate în capela „ Sfânta Maria” de la demisolul bisericii parohiale, sfinţită de Preasfinţitul Paisie Lugojanul la data de 11 septembrie 2011şi organizată special pentru membrii acestei comunităţi.

Comments are closed.