Tabăra de pictură pe sticlă ,, Icoana în suflet de copil ˮ ediția a II-a, la Parohia Șag

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, în perioada 18- 23 iunie,  la Parohia Şag, a avut loc a II-a  ediţie a Taberei de pictură pe sticlă „Icoana în suflet de copil”.

În prima săptămână de vacanță, copiii din parohia Șag, dar și din împrejurimi, au putut petrece un frumos timp în tinda bisericii la cea de-a II-a ediție a Tabărei de pictură pe sticlă.  Prin această acţiune, Parohia Șag a dorit să acorde o atenţie specială copiilori ataşaţi de valorile Bisericii şi dornici să împărtăşească şi altora din credinţa şi dragostea lor pentru Dumnezeu. Prin activităţile propuse s-au avut în vedere cunoaşterea şi înţelegerea valorilor tradiţionale creştine, precum şi dezvoltarea creativităţii în rândul lor. Programul taberei de creaţie a avut drept obiectiv implicarea elevilor în mai multe activităţi: participare la programul de rugăciune, atelier de creaţie – icoane pe sticlă, expoziţie de icoane pe sticlă, activităţi recreative, dialoguri pe teme religioase, precum şi pelerinaje de o zi la mănăstirile: Dobreşti, Luncanii de Sus, Româneşti şi Fârdea. Tabăra s-a încheiat duminică, 23 iunie, după Sfânta Liturghie, când toți participanții au primit diplome și premii din partea pr. Băran Florin Ioan, coordonatorul acestei tabere.

„Ne bucurăm că și anul acesta, 40 de  copii au fost inițiați în tainele acestui meșteșug,  exprimându-și apoi interesul și dorința de a realiza lucrări deosebite,  dovedind faptul că dorința, dăruirea și sufletul curat pot sta la baza unei astfel de îndeletniciri, chiar dacă îndemânarea și talentul nu s-au format încă. Cu multă răbdare, trudă și voință, copiii au realizat icoane tradiționale românești, fiecare fiind unică în felul ei, deoarece este conturată cu mână și credință din suflet de copil”, a precizat pr. Băran Florin Ioan.

Tabăra de creație a fost organizată de Arhiepiscopia Timişoarei, prin Parohia Șag, în colaborare cu Primăria Comunei Șag și Consiliul Local Șag,  fiind  inclusă pe agenda culturală 2019 a Primăria Comunei Șag.

Comments are closed.