Târnosirea capelei „ Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” a parohiei Stamora Germană.

În Duminica a II-a după Rusalii, a Sfinţilor români, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Stamora Germană, din cadrul protopopiatului Deta, unde a oficiat slujba de târnosire a capelei „ Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” şi Dumnezeiasca Liturghie

Preasfinţia Sa a fost întâmpinat la orele dimineţii de soborul de preoţi şi diaconi veniţi de la parohiile învecinate, în frunte cu părintele Ioan Prisăcean, protopopul Detei, şi părintele paroh Georgian Popovici, precum şi de numeroşi credincioşi.

În cadrul Sfintei Liturghii Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul a hirotonit în treapta preoţiei pe diaconul Ştefan Mezin, numit preot pe seama parohiei Iecea Mică, din cadrul protopopiatului Sânnicolau Mare.

În finalul slujbei, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul a transmis credincioşilor prezenţi, părintelui paroh Georgian Popovici, şi tuturor ostenitorilor, binecuvântarea şi felicitările Întâistătătorului Banatului, a Înalt Preasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae, pentru eforturile depuse în renovarea lăcaşului de cult şi construcţia unei noi Sfinte Mese pentru Altarul bisericii.
Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul coral “Thephoros” al Arhiepiscopiei Timişoarei, condus de diaconul Ion-Alexandru Ardereanu.

Parohia Stamora Germană cuprinde 209 familii cu 672 de credincioşi şi se situează în extremitatea sudică a judeţului Timiş, la graniţa dintre România şi Serbia.

Comments are closed.