Tineri din A.S.C.O.R. Timişoara în Parohia Leucuşeşti

ascor

Duminică, 6 iulie, o parte a membrilor A.S.C.O.R. Timișoara a participat la Sfânta Liturghie în Parohia Leucușești, unde au fost oaspeții părintelui Bogdan Stănilă. Vizita se înscrie în lucrarea misionară a tinerilor din cadrul A.S.C.O.R., de a desfășura o serie de vizite misionare în parohiile din mediul rural al eparhiei, pentru a da răspunsurile la Sfânta Liturghie, în varianta psaltică, și pentru a promova portul tradițional românesc.

„Adunați laolaltă de credința în Dumnezeu, de prietenia ce ne leagă, de dorința de a cânta Sfânta Liturghie, îmbrăcați în hainele strămoșilor noștri, am participat la Sfânta Liturghie la Leucușești și putem spune că bucuria a fost de partea tuturor. Nădăjduim ca în lunile ce urmează, cu rugăciunile și sprijinul multora dintre voi, eforturile noastre să însemne o bucurie împărtășită cât mai mult, la cât mai mulți”, a spus Cristian Rădulescu, președintele A.S.C.O.R. Timișoara.

Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România a fost înfiinţată la 14 iunie 1990, la Bucureşti, cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la inițiativa unor studenți și doctoranzi de la diferite facultăți. Misiunea asociaţiei este promovarea credinţei şi a spiritualităţii creștin-ortodoxe, în duhul filocalic redescoperit de pr. prof. Dumitru Stăniloae, cu prioritate în mediile universitar şi preuniversitar. A.S.C.O.R. urmăreşte, de asemenea, apărarea drepturilor tinerilor şi conştientizarea îndatoririlor pe care tinerii creștin-ortodocși le au faţă de Biserică, neam şi familie.

 

Comments are closed.