Vernisajul expoziţiei „ Lumina din sufletul copilului”

       Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, luni, 18 iunie, la Muzeul de Artă Bisericească din incinta Catedralei mitropolitane din Timişoara, a avut loc vernisajul expoziţiei de icoane „ Lumina din sufletul copilului”.

Expoziţia cuprinde lucrările premiate în cadrul celor două concursuri de pictură cu tematică religioasă organizate recent de  Şcoala cu clasele I-VIII nr. 30 din Timişoara şi Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2 din Timişoara, realizate de elevi din întreg judeţul Timiş. Cele peste 120 de lucrări expuse abordează mai multe tehnici, precum pictura în tempera, ulei sau acuarela, pe diverse suporturi, lemn, sticlă şi hârtie.

La deschiderea expoziţiei au participat alături de micii artişti, pr. Zaharia Pereş, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timişoarei, pr. Aurel Filip, muzeograful catedralei mitropolitane, precum şi reprezentanţi din partea celor două instituţii de învăţământ oragnizatoare.

Organizatorii expoziţiei sunt Mitropolia Banatului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 30 din Timişoara şi Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2 din Timişoara.

Expoziţia de la Muzeul de Artă Bisericească al catedralei mitropolitane este deschisă publicului iubitorr de frumos timp de două săptămâni.

Comments are closed.