Vizită canonică în parohia Checea Română

       Din încredinţarea Înalt Preasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, de sărbătoarea Sfintei Treimi Preasfinţitul Paisie Lugojanul, episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a efectuat o vizită canonică în parohia Checea Română, din protopopiatul Timişoara I.

Cu acest prilej, Ierarhul a adus spe închinare credincioşilor trei racle cu părticele din moaştele mai multor sfinţi precum, Sfântul Ioan Botezătorul, Sfântul Ierarh Nicolae, Sf. Mare Mucenic Gheorghe, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir şi Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş.

Ierarhul a fost întâmpinat la orele dimineţii de soborul credincioşilor şi al slujitorilor, condus de pr. Gheorghe Cucu, parohul bisericii. Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a praznicului a fost oficiată în biserica parohială cu hramul “Pogorârea Sf. Duh”, în prezenţa a numeroşi credincioşi. Alături de enoriaşii parohiei, au participat la slujbă şi tinerii din grupul de cateheză, condus de pr. Alexandru Ranca, de la parohia timişoreană Fratelia. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul coral „ Theophoros” al Arhiepiscopiei Timişoarei. În finalul slujbei Preasfinţitul Părinte Paisie a transmis părintelui paroh Gheorghe Cucu şi enoriaşilor săi binecuvântarea şi purtarea de grijă a Întâistătătorului Banatului.

Aşezământul pentru persoane vârstnice din Checea

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, şi la iniţiativa Sectorului Social al Arhiepiscopiei Timişoarei din anul 2008, în comuna Checea, judeţul Timiş, funcţionează Aşezământul pentru persoane vârstnice “Sfântul Nicolae”. Acesta a fost inaugurat şi sfinţit la 16 septembrie 2008 de către Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, însoţit de părintele consilier social Cristian Pavel, părintele protopop Ioan Bude, părintele paroh Gheorghe Cucu şi mai mulţi clerici. În prezent, 14 persoane vârstinice beneficează de serviciile aşezământului social al Ariepiscopiei Timişoarei.

Comments are closed.