Vizită la Căminul de bătrâni “Sfântul Nicolae” din Lugoj

            În data de 15.10.2011, cei 25 de copii beneficiari ai Centrului Educaţional “Patriarh Miron Cristea” din Făget, dezvoltat de Arhiepiscopia Timişoarei, au vizitat Complexul de servicii persoane vârstnice “Sfântul Nicolae din oraşul Lugoj, situat pe str. Anişoara Odeanu, nr. 20 bis.
Primirea la sediul Complexului a fost făcută de către d-na Dir. Onor. Adriana Honyak, director al Complexului de servicii pentru persoane vârstnice şi preotul Calin Boar, Coordonator al Centrului Educaţional “Sfântul Nicolae” din Lugoj.

În cadrul vizitei, aceştia au susţinut un program artistic constând din dansuri populare specifice zonei, un minirecital de poezii în grai bănăţean sustinut de unul dintre beneficiarii Centrului Educaţional – Oprea Gheorghiţă, un mic concert cu melodii populare interpretate vocal de corul Centrului Educaţional şi de către Borchescu Ciprian, voluntar în cadrul  Centrului Educaţional şi instructor de dansuri populare. De asemenea, unul dintre beneficiarii Centrului – Leonardo Borojan a susţinut un miniconcert de muzică populară intrumentală, alături de înca doi voluntari instrumentişti. Menţionăm că, de pregătirea programului artistic al copiilor s-a ocupat, alături de specialiştii Centrului, instructorul Borchescu Ciprian.

            La sfârşitul programului artistic copii au oferit şi mici daruri varstnicilor: un coş cu fructe de sezon, prăjituri de casă şi multă căldură sufletească. Vârstnicii au fost încantati şi au oferit, la rândul lor, un miniprogram de recital de poezii.

Centrul Educaţional “Patriarh Miron Cristea” Făget este înfiinţat în cadrul proiectului „ Reţea interregională de centre educaţionale” – POSDRU/91/2.2/S/61137, şi face parte dintr-o reţea de şaisprezece Centre educaţionale în judeţele Alba, Mureş şi Timiş. Cinci Centre educaţionale au fost înfiinţate de Arhiepiscopia Timişoarei.  Proiectul menţionat este implementat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba-Iulia, iar Arhiepiscopia Timişoarei are calitatea de partener alături de alte instituţii sau organizaţii non-guvernamentale. Proiectul este finanţat din Fondul Social European prin Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Autoritatea de Management pentru programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) şi are ca scop prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi menţinerea în sistemul de educaţie a 500 de elevi din regiunile Centru şi Vest prin crearea unei reţele de centre educaţionale.

Comments are closed.