Zile de doliu la Timişoara, oraşul declanşator al Revoluţiei din Decembrie 1989

        În aceste zile, la împlinirea a 22 de ani căderea regimului comunist ateu, pe întreg cuprinsul ţării noastre se face pomenirea eroilor căzuţi  în Revoluţia din Decembrie 1989. La Timişoara, oraşul declanşator al Revoluţiei, sunt organizate o serie de manifestări închinate celor care au plătit cu viaţa lor libertatea noastră.

Asociaţia Luptătorilor din Timişoara Arestaţi în Revoluţie „ ALTAR 1989”, a organizat vineri, 16 decembrie, manifestarea intitulată „Naşterea Mântuitorului şi renaşterea României după 1989”. Aceasta a debutat de la orele 10:00 cu o şedinţă festivă în sala de consiliu a Primăriei Municipiului Timişoara, la care au luat parte oficialităţi locale, în frunte dl. Gheorghe Ciuhandu, primarul oraşului, revoluţionari şi oameni de presă. Programul manifestării a continuat de la ora 12:00, în foaierul  Operei Române din centrul oraşului, unde au avut loc o serie de evenimente cultural – artistice, lansare de carte documentară, vernisarea a două expoziţii de pictură şi fotografie, realizate de tineri artişti plastici timişoreni, şi proiecţia filmului documentar „Remember Decembrie 1989”.

În finalul zilei, a fost susţinut un concert de colinde şi pricesne româneşti, şi au fost aprinse mai multe candele în Piaţa Victoriei, locul de unde s–a strigat în Decembrie 1989 „ Există Dumnezeu” şi a fost rostită rugăciunea „Tatăl nostru” de miile de revoluţionari, în frunte cu preotul Stelian Borza de la Parohia timişoreană Mehala.

Comments are closed.