Zile de sărbătoare la Mănăstirea Partoș

      Zilele de 14-15 septembrie reprezintă pentru Mănăstirea Partoș din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei o mare bucurie duhovnicească marcate de hramul bisericii ”Înălțarea Sfintei Cruci”, pe de o parte, și de sărbătorirea patronului locului, Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș, Ocrotitorul Banatului, pe de altă parte. Programul slujbelor a debutat la ora 18,00 în ajunul sărbătorii ”Înălțării Sf Cruci”  cu săvârșirea Vecerniei Mari unită cu Litia, cu Taina Sfântului Maslu de la ora 21,00 și Privegherea de noapte.

În ziua Praznicului ”Înălțării Sf. Cruci” a fost slujită de dimineață sfințirea Apei mici, Acatistul Sfintei Cruci încununată apoi de Sfânta Liturghie, oficiată de Arhim. Simeon Stana, exarhul Mănăstirilor din Arhiepiscopia Timișoarei, de pr. Ioan Prisăcean, protopopul Detei, starețul mănăstirii ieromonahul Varlaam Almăjanu și de alți ieromonahi și preoți din cadrul Mitropoliei Banatului.

Seara, în ajunul sărbătorii Sf. Iosif cel Nou de la Partoș a fost oficiată slujba Vecerniei Mari unită cu Litia, Utrenia și procesiune cu icoana Sfântului Iosif. La sărbătoarea de la Mănăstirea Partoș, unicul sanctuar bănățean, au participat foarte mulți credincioși și pelerini dornici să primească din bunătățile pe care Domnul le dă celor care cinstesc pe sfinții Lui. De dimineață a fost citit Acatistul Sfântului Iosif cel Nou în biserica veche a mănăstirii, la mormântul sfântului iar în continuare a fost oficiată dumnezeiasca Liturghie în biserica mare a Mănăstirii Partoș.

Comments are closed.