Ziua armatei sărbătorită la Timişoara

   Astăzi, 25 octombrie, de Ziua Armatei Române, în oraşul de pe Bega au fost organizate o serie de manifestări culturale şi religioase, precum şi defilări ale Brigăzii 18 Infanterie „Banat” şi depuneri de coroane la Monumentul Ostaşului Român din Parcul Central din Timişoara.

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, un sobor de preoţi şi diaconi de la catedrala mitropolitană, condus de pr. Sorin Lungoci, consilier în cadrul Arhiepiscopiei Timişoarei şi pr. militar Radu Bogdan, a oficiat slujba de pomenire pentru eroii neamului românesc.

Au participat reprezentanţii autorităţilor naţionale, judeţene şi locale, veterani de război, precum şi reprezentanţi ai asociaţiilor şi organizaţiilor politice şi apolitice din judeţul Timiş.

În fiecare an, la 25 octombrie, în baza Decretului nr. 381 din 1 octombrie 1959, se sărbătoreşte „Ziua Armatei Române”. La această dată se aniversează victoria finală pentru eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupaţia horthystă, din 25 octombrie 1944.

Comments are closed.