Ziua naţională sărbătorită de timişoreni

     Joi, 1 decembrie, mii de timişoreni au participat la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României.  Anul acesta, cu prilejul aniversării a 93 de ani de la constituirea statului naţional unitar român, în oraşul de pe Bega a fost organizat un spectacol cu totul deosebit.

      La Timişoara,  evenimentele închinate Zilei Naţionale a României au debutat de la ora 10:00, la monumentul Ostaşului Român, din parcul Central. Numeroşi timişoreni de toate vârstele au particicipat  cu entuziasm la prgramul special din acest an organizat de oficialităţile locale şi judeţene. În deschidere, a avut loc intonarea imnului de stat şi oficierea slujbei de Te Deum de către Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timioşarei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi de la Centrul Eparhial şi Catedrala Mitropolitană.

Au urmat depuneri de coroane, jerbe si buchete de flori, iar de la ora 11,00 s-a desfăşurat parada militară pe Bulevardul Republicii, la care au participat 350 de militari, trei elicoptere si 56 de autovehicule militare.

Între orele 12,15-12,45, în Piaţa Victoriei, a avut loc un spectacol artistic oferit de Palatul Copiilor şi a fost  transmis mesajul pentru Romania, de Ziua Naţională, din partea Consiliului Judeţean al Elevilor Timiş. Între orele 12,45-18,00, tot în Piaţa Victoriei vor avea loc concerte de fanfară susţinut de Muzica Militară a Garnizoanei Timişoara, spectacole ale Ansamblului Banatul, Ansamblului Timişul şi un concert de muzica rock oferit de formaţiile Vest, Chiroptera, Amala şi Adi Barar Band.

La ora 17,00, vor avea loc deschiderea oficială a Târgului de Crăciun şi aprinderea iluminatului public ornamental. Întregul program se va încheia la ora 19,00, cu o retragere cu torţe pe traseul Garnizoana Militară, Primăria Timişoara, Mitropolia Banatului, Palatul Administrativ şi Piaţa Victoriei.

Comments are closed.