Conferință despre familie și provocările ei la Timișoara

DSC_0074Joi, 10 martie, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara a avut loc conferința „Familia și provocările ei”, susținută de preotul Nicolae Tănase, care are în grijă peste 300 de copii de la Centrul Social “ProVita” de la Valea Plopului.
La acest eveniment au participat pr. Zaharia Pereș, consilier cultural eparhial, care a transmis binecuvântarea chiriarhului, a Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, pr. Marius Ioana, duhovnicul Facultății de Teologie din Timișoara, preoți din orașul de pe Bega, dar și studenți, tinere familii, precum și un număr mare de credincioși de la parohiile timișorene.
Părintele Nicolae Tănase este o prezență constantă de mai bine de 25 de ani la Timișoara, timp în care a vorbit de fiecare data despre familie și provocările ei în ziua de azi. De aceea, părintele Nicolae poate fi numit “părintele familiei ortodoxe”, pentru că sfinția sa, “cu timp și fără timp”, militează pentru păstrarea valorilor tradiționale ale familiei, care consolidează societatea noastră creștină, “poporul lui Dumnezeu”. Familia ortodoxă, spune părintele, are datoria de a educa copilul în concordanță cu învățătura Bisericii noastre și de a-l învăța ceea ce este binele, frumosul și adevărul. Educația începe dinainte de zămislirea copilului, acesta fiind “rezultatul iubirii lui Dumnezeu, cununa creației, cel care îl bucură pe Dumnezeu, o apariție din noi cu o sădire din cer ”. Familia este bucurie pentru că în interiorul ei învățăm rugăciunea, acolo copiii se joacă, ceea ce face ca mai târziu, când unii vor fi atrași de ispitele lumii moderne, să-și dorească a reveni la bucuriile și simțămintele sădite de mama, de tata și de bunica în copilărie.
Conferința a fost binevenită în contextual actual, când societatea civilă, prin Coaliția pentru familie a luat atitudine, pentru a se specifica în Constituția României, faptul că familia este alcătuită din doi soți, bărbat și femeie.
Partea a doua a conferinței a fost rezervată întrebărilor, nu puține la număr, la care părintele Tănase a răspuns cu dragoste și bucurie duhovnicească, în care amintirile plăcute și de folos au fost împărtășite tinerilor timișoreni.
A.S.C.O.R. a apărut din nevoia studenților și a tinerilor în general de a se organiza și într-un cadru official, pentru activitatea și creșterea lor în Biserică.
Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români a luat ființă în mod legal pe 14 iunie 1990 și funcționează în cadrul Bisericii Ortodoxe Române și cu binecuvântarea Sfântului Sinod. Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români – filiala din Timișoara îl are ocrotitor pe Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș și se bucură de sprijinul Mitropoliei Banatului și de binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioan.

DSC_0071 DSC_0072 DSC_0073 DSC_0076

Comments are closed.