Album foto

Parohia Banloc

La parohia Banloc din protopopiatul Deta, în ziua de joi, 24 noiembrie 2016, au participat 4 preoţi din parohiile vecine, precum şi 12 copii din parohie. Cateheza cu tema "Greşeala primilor oameni" a fost susţinută de pr. Ciprian Boşca.

Parohia Tomesti Colonie

La parohia Tomeşti Colonie din protopopiatul Făget, în ziua de sâmbătă, 12 noiembrie 2016, a participat părintele protopop Bujor Păcurar alături de 6 preoţi din parohiile vecine, precum şi 12 copii din parohie. Cateheza cu tema" Postul Naşterii Domnului- îndrumări pentru micul creştin" a fost susţinută de pr. paroh Adrian Magheţ.

Făget I

La parohia Făget I din protopopiatul Făget, în ziua de marți 22 martie 2016, a participat părintele protopop Bujor Păcurar alături de 9 preoţi din parohiile vecine, precum şi 18 copii din parohie, care frecventează regulat ora de cateheză. Cateheza cu tema"Sfânta Biserică și cinstirea sfintelor icoane" a fost susţinută de pr. paroh Jurj Ioan.

Surducu Mic

Duminică, 26.04.2015, s-a desfăşurat la parohia Surducu Mic cateheza demonstrativă cu titlul „Sf. M. Mc. Gheorghe, purtătorul de biruinţă”. Ea a fost susţinută de către pr. paroh Georgel Jilavu. La cateheză au participat 11 copii din parohie şi 9 preoţi de la parohiile din jur.

Sacosul Mare

La Parohia Sacosul Mare din Protopopiatul Lugoj in data de 25.04.2015, au participat 4 preoti si 6 copii din parohie. Cateheza cu tema "Învierea Domnului" a fost sustinuta de parintele paroh Berariu Ciprian.

Parohia Giarmata

Joi 12.03.2015, ora 10, în Parohia Giarmata, Protopopiatul II Timișoara, a avut loc cateheza demonstrativă cu tema „Cele 10 porunci, teorie și aplicație practică în viața duhovnicească a elevilor” susținută de preotul Sorin Vasiu în colaborare cu elevii și cadrele didactice de la Școala cu cls. I-VIIII din Giarmata.

Parohia Ciresu

La parohia CIREȘU – MAGURI în data de 14.02.2015, au participat 4 preoți și 7 copii din parohie. Cateheza cu tema DESPRE POST a fost susținută de părintele paroh Last Ion.

Parohia Coșava

La parohia Coşava din protopopiatul Făget, în ziua de sâmbătă, 13 decembrie 2014, a participat părintele protopop Bujor Păcurar alături de 4 preoţi din parohiile vecine, precum şi 16 copii din parohie. Cateheza cu tema\"Naşterea Domnului\" a fost susţinută de pr. paroh Laurenţiu Paulescu împreună cu doamna profesoară de religie Mihaela Paulescu.

Parohia Fârdea

La parohia Fârdea din protopopiatul Făget, în ziua de vineri 7 noiembrie 2014, a participat părintele protopop Bujor Păcurar, doamna director a şcolii, domnul primar al comunei alături de preoţii din parohiile vecine. Cateheza cu tema \"Sfântul Nicolae-ocrotitorul copiilor\" a fost susţinută elevilor de clasa a IV-a de doamna profesoară Ieremici Jiana împreună cu pr. paroh Ieremici Bojidar.

Parohia Lugojel

La parohia Lugojel din protopopiatul Lugoj, în data de 25 octombrie 2014, au participat 4 preoţi şi 8 copii din parohie. Cateheza cu tema "Pilda fiului risipitor" a fost susţinută de părintele paroh Petrescu Gabriel.

Parohia Lenauheim

La parohia Lenauheim din Protopopiatul Sânnicolau Mare, în ziua de 24 octombrie 2014, au participat 4 preoţi, precum şi 18 copii din parohie. Cateheza cu tema “Adam şi Eva încalcă porunca lui Dumnezeu''” a fost susţinută de Pr. paroh Aurelian Ştefan Ciucur.

Parohia Birda

La parohia Birda din Protopopiatul Deta, în ziua de 10 octombrie 2014, a participat părintele protopop Ioan Prisăcean, alături de 3 preoţi, precum şi 17 copii din parohie. Cateheza cu tema “Sfântul Martir Constantin Brâncoveanu” a fost susţinută de pr. paroh Valentin Bugariu.

Parohia Rachita

La parohia Răchita din protopopiatul Făget, în ziua de luni, 26 mai 2014, a participat părintele protopop Bujor Păcurar şi 7 preoţi din parohiile vecine, precum şi 25 de copii din clasele a 7-a şi a 8-a de la şcoala din localitate, alături de Prof. Medelean Adriana, Prof. Minescu Alexandra, Inv. Deak Alina şi Inv. Ioana Otescu. Cateheza cu tema “Sfântul Ioan Botezatorul” a fost susţinută de părintele profesor Daniel Iancu.

Parohia Şipet

La parohia Şipet din Protopopiatul Deta, în ziua de 23 mai 2014, au participat 4 preoţi, alături de părintele protopop Ioan Prisăcean, precum şi 15 copii din parohie. Cateheza cu tema “Sfintele Taine ale Spovedaniei şi Împărtăşaniei” a fost susţinută de Pr. paroh Oliviu Crişan

Parohia Nădrag

La parohia Nădrag din protopopiatul Făget, în ziua de sâmbătă, 26 aprilie 2014, a participat părintele protopop Bujor Păcurar alături de 4 preoţi din parohiile vecine, precum şi 19 copii din parohie. Cateheza cu tema “Patimile şi Învierea Domnului” a fost susţinută de pr. paroh Daniel Iancu.

Parohia Salbagel

La parohia Salbagel din Protopopiatul Lugoj, in ziua de 12 aprilie, au participat 4 preoti, precum si 11 copii din parohie. Cateheza cu tema Invierea Domnului a fost sustinuta de Pr. paroh Hornyak Sergiu Daniel

Parohia Igris

La parohia Igriş din Protopopiatul Sânnicolau Mare, în ziua de 27 martie 2014, au participat 4 preoţi, precum şi 12 copii din parohie. Cateheza cu tema “Sfânta Cruce” a fost susţinută de Pr. paroh Gheorghe Bara.

Parohia Cenei

La parohia Cenei din Protopopiatul Timişoara I, în ziua de 28 martie 2014, au participat 3 preoţi, precum şi 40 copii din parohie. Cateheza cu tema “Spovedania şi Împărtăşania” a fost susţinută de Pr. paroh Mihai Ierima.

Parohia Folea

La parohia Folea din Protopopiatul Deta, în ziua de 14 aprilie 2014, au participat 4 preoţi şi 8 copii din parohie. Cateheza cu tema “Taina Spovedaniei şi Împărtăşaniei” a fost susţinută de Pr. paroh Ioan Sălvan.

Parohia Buzias I

La parohia Buziaş I din Protopopiatul Lugoj, în ziua de 29 martie 2014, au participat 5 preoti, precum şi 17 copii din parohie. Cateheza cu tema: “Cum ne comportăm în biserică” a fost susţinută de Pr. paroh Marian Zaharia.

Parohia Făget II

Sâmbătă, 29 februarie 2014, în biserica parohiei Faget II a fost susținută de Pr. paroh Farcaș Cristian cateheza cu tema “Bunavestire”. Au participat 6 preoţi, precum şi 24 copiii din parohie.

Parohia Jebel

La parohia Jebel din Protopopiatul Deta, în ziua de 26 martie 2014, au participat 5 preoţi, alături de părintele protopop Ioan Prisăcean, precum şi 13 copii din parohie. Cateheza cu tema “Buna Vestire” a fost susţinută de Pr. paroh Florin Groza

Parohia Gottlob

La parohia Gottlob din Protopopiatul Sânnicolau Mare, în ziua de 28 februarie 2014, au participat 3 preoţi, precum şi 20 copii din parohie. Cateheza cu tema “Decalogul” a fost susţinută de Pr. paroh Aurel Văcărescu şi de d-ra Daniela Wotringer.

Parohia Barna

La parohia Bârna din protopopiatul Făget, în ziua de vineri, 28 februarie 2014, au participat 8 preoţi din parohiile vecine, precum şi 19 copii din parohie. Cateheza cu tema “Bunavestire - începutul mântuirii noastre” a fost susţinută de d-l prof. de religie Nicolae Triţoiu şi de pr. paroh Miron Zepa.

Parohia Utvin

La parohia Utvin din Protopopiatul Timişoara I, în ziua de 3 martie 2014, au participat 3 preoţi, precum şi 16 copii din parohie. Cateheza cu tema “Postul Mare” a fost susţinută de Pr. paroh Ovidiu Cucec.

Parohia Lugoj I

La parohia Lugoj I din Protopopiatul Lugoj, în ziua de 22 februarie 2014, au participat 4 preoţi, precum şi 11 copii din parohie. Cateheza cu tema “Pilda fiului risipitor” a fost susţinută de părintele diacon Silviu Iordache.

Parohia Denta

La parohia Denta din Protopopiatul Deta, în ziua de 23 februarie 2014, au participat 3 preoţi, precum şi 11 copii din parohie. Cateheza cu tema “Sfântul Martir Constantin Brâncoveanu” a fost susţinută de Pr. paroh Achim Miloş.

Parohia Traian Vuia

La parohia Traian Vuia, din protopopiatul Faget, sâmbătă, 7 decembrie 2013, au participat 7 preoţi, precum şi 11 copii din parohie. Cateheza cu tema “Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos” a fost susţinută de Pr. paroh Dorin Jurji.

Parohia Bucovat

La parohia Bucovăţ din Protopopiatul Timişoara II, în ziua de 13 decembrie 2013, au participat 8 preoţi, precum şi 18 copii din parohie. Cateheza cu tema “Postul creştin” a fost susţinută de Pr. paroh Marian Meda şi de d-na profesoară Oana Bidaşcă.

Parohia Topolovăţu Mare

La parohia Topolovăţu Mare din Protopopiatul Lugoj, în ziua de 29 noiembrie 2013, au participat 3 preoţi, precum şi 11 copii din parohie. Cateheza cu tema “Sfântul Apostol Andrei” a fost susţinută de Pr. paroh Ovidiu Foale şi de pr. Cosmin Chiroiu.

Parohia Liebling

La parohia Liebling din Protopopiatul Deta, în ziua de 28 noiembrie 2013, au participat 3 preoţi, alături de părintele protopop Ioan Prisăcean, cadre didactice, precum şi 16 copii din parohie. Cateheza cu tema “Sfântul Nicolae” a fost susţinută de Pr. paroh Irimia Oancea.

Parohia Mehala

La parohia Timişoara Mehala din Protopopiatul Timişoara I, în ziua de 28 noiembrie 2013, au participat 5 preoţi, precum şi 11 copii din parohie. Cateheza cu tema “Sfântul Apostol Andrei” a fost susţinută de părintele diacon Laurenţiu Bagiu.

Parohia Teremia Mare

La parohia Teremia Mare din Protopopiatul Sânnicolau Mare, în ziua de 14 noiembrie 2013, au participat 4 preoţi, precum şi 19 copii din parohie. Cateheza cu tema “Postul şi rugăciunea” a fost susţinută de Pr. paroh Ioan Ursuleţu şi de d-na profesoară Oana Blaga.

Parohia Faget I

La capela parohiei Faget I, sâmbătă, 9 noiembrie 2013, au participat, alături de părintele protopop Bujor Păcurar 8 preoţi, precum şi 22 copiii din parohie. Cateheza cu tema “Cinstirea Maicii Domnului” a fost susţinută de Pr. paroh Ioan Jurj, ajutat de Prof. Ani Andraşoni şi Prof. Mihaela Popovici de la Liceul “Traian Vuia” din Făget.

Parohia Surducu Mic

La parohia Surducu Mic din Protopopiatul Făget, în ziua de 27 octombrie 2013, au participat 5 preoţi, precum şi 14 copiii de clasele I-V din parohie şi din filia Botineşti. Cateheza cu tema “Crearea lumii” a fost susţinută de Pr. paroh Jilavu Georgel.

Parohia Deta

La parohia Deta din Protopopiatul Deta, în ziua de 25 octombrie 2013, au participat 4 preoţi, alături de părintele protopop Ioan Prisăcean, precum şi 16 copiii din parohie. Cateheza cu tema “Crearea omului” a fost susţinută de Pr. paroh Ciprian Ioan Blagoe.

Parohia Timișoara Elisabetin

La parohia Timişoara Elisabetin, din Protopopiatul Timişoara II, în ziua de 2 iunie 2013, au participat 6 preoţi, precum şi 13 elevi din parohie. Cateheza cu tema: “Despre spovedanie” a fost susţinută de licenţiatul în Teologie Sergiu Unguru.

Parohia Obad

La parohia Obad, din Protopopiatul Deta, în ziua de 7 iunie 2013, au participat: Protopopul Detei Ioan Prisăcean, 5 preoţi, precum şi 12 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Despre prietenie” a fost susţinută de Pr. paroh Ioan Doţ.

Parohia Crai Nou

La parohia Crai Nou, din protopopiatul Timişoara I, în ziua de 23 mai 2013, au participat 4 preoţi, precum şi 12 elevi din localitate. Cateheza cu tema “Arătările Mântuitorului după Înviere” a fost susţinută de Pr. paroh Aurel Fediuc.

Parohia Colonie Gătaia

La parohia Colonia Gătaia, din Protopopiatul Deta, în ziua de 19 aprilie 2013, au participat: Protopopul Detei Ioan Prisăcean, 2 preoţi, precum şi 6 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Cuvioasa Maria Egipteanca” a fost susţinută de Pr. paroh Iulian Popa.

Parohia Remetea Lunca

La parohia Remetea Luncă din Protopopiatul Făget, în ziua de 01 iunie 2013, au participat 8 preoţi, precum şi 19 elevi de la şcoala din localitate. Cateheza cu tema \"Sfânta Împărtăşanie\" a fost susţinută de Pr. paroh Ulici Vasile.

Parohia Pesac

La parohia Pesac, din Protopopiatul Sânnicolau Mare, în ziua de 22 aprilie 2013, au participat 5 preoţi, precum şi 14 elevi din parohie. Cateheza cu tema: “Paştile iudaic - Paştile creştin” a fost susţinută de preotul paroh Mihai Vucu.

Parohia Mosnita Noua

La parohia Moşniţa Nouă, din Protopopiatul Timişoara II, în ziua de 24 aprilie 2013, au participat 8 preoţi, precum şi 22 elevi din parohie. Cateheza cu tema: “Învierea Domnului” a fost susţinută de preotul paroh Ionică Gîţă.

Parohia Lugoj II

La parohia \"Învierea Domnului\" Lugoj din protopopiatul Lugoj, în ziua de 13.04.2013, au participat 7 preoți și 2 diaconi, precum și 11 elevi din parohie. Cateheza cu tema \"Întoarcerea fiului risipitor\" a fost susținută de părintele diacon Daniel Andriescu.

Parohia Timișoara Calea Lugojului

La parohia Timişoara Calea Lugojului, din Protopopiatul Timişoara II, în ziua de 31 martie 2013, au participat 7 preoţi, precum şi 25 elevi din parohie. Cateheza cu tema: “Postul creştin în viaţa noastră” a fost susţinută de Diac. Gavril Mihai Piroc.

Parohia Ferendia

La parohia Ferendia, din Protopopiatul Deta, în ziua de 29 martie 2013, au participat: Protopopul Detei Ioan Prisăcean, 4 preoţi, precum şi 7 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Sfintele Paşti” a fost susţinută de Pr. paroh Dragan Giogiev

Parohia Satchinez

La parohia Satchinez din Protopopiatul Sânnicolau Mare, în ziua de 21 martie 2013, au participat 3 preoţi, precum şi 23 elevi din localitate. Cateheza cu tema “Intrarea Domnului în Ierusalim” a fost susţinută de Pr. Paroh Rusandu Alexandru şi de d-na prof. Silvia Rusandu.

Parohia Dubești

La parohia Dubeşti din Protopopiatul Făget, în ziua de 04 martie 2013, au participat 8 preoţi, precum şi 10 elevi de la Şcoala din Ohaba Lungă. Cateheza cu tema “Hristos îşi alege ucenicii” a fost susţinută de Pr. Paroh Dragan Radovan Simonescu.

Parohia Bulgăruș

La parohia Bulgăruş din Protopopiatul Sânnicolau Mare, în ziua de 18 martie 2013, au participat 4 preoţi, precum şi 23 elevi din localitate. Cateheza cu tema “Postul Paştilor” a fost susţinută de Pr. Paroh Cazac Valentin.

Parohia Șag

La parohia Şag, din protopopiatul Timişoara I, în ziua de 15 martie 2013, au participat 3 preoţi, precum şi 20 elevi din localitate. Cateheza cu tema “Taina Spovedaniei” a fost susţinută de Pr. paroh Gheorghe Săvoiu.

Parohia Uivar

La parohia Uivar, din protopopiatul Timişoara I, în ziua de 28 februarie 2013, au participat 4 preoţi, precum şi 21 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Despre sfântul şi marele Post” a fost susţinută de Pr. paroh Călin Nicolae Tiberiu.

Parohia Leucuşeşti

La parohia Leucuşeşti din Protopopiatul Făget, în ziua de 09 martie 2013, au participat 3 preoţi, precum şi 14 elevi de la Şcoala din localitate. Cateheza cu tema \"Sfintele Taine\" a fost susţinută de Pr. paroh Stănilă Bogdan.

Parohia Jena

La parohia Jena, din Protopopiatul Lugoj, în ziua de 27 februarie 2013, au participat 6 preoţi, precum şi 15 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Iosif şi fraţii săi” a fost susţinută de Pr. paroh Radu Mihail Copil.

Parohia Boldur

La parohia Boldur, din Protopopiatul Lugoj, în ziua de 25 februarie 2013, au participat 7 preoţi, precum şi 7 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Trimiterea apostolilor” a fost susţinută de Pr. paroh Pop Andi Valeriu.

Parohia Berecuta

La parohia Berecuţa, din Protopopiatul Deta, în ziua de 28 februarie 2013, au participat: Protopopul Detei Ioan Prisăcean, 5 preoţi, precum şi 9 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Pilda vameşului şi fariseului” a fost susţinută de Pr. paroh Zoran Milovanov.

Parohia Sânpetru Mare

La parohia Sânpetru Mare, din Protopopiatul Sânnicolau Mare, în ziua de 28 ianuarie 2013, au participat 4 preoţi, precum şi 32 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Pilda celor 10 leproşi” a fost susţinută de Pr. paroh Ştefan Dumitrescu.

Parohia Ghiroda Veche

La parohia Ghiroda Veche, din Protopopiatul Timişoara II, în ziua de 7 februarie 2013, au participat 8 preoţi, precum şi 25 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Întâmpinarea Domnului” a fost susţinută de Pr. Ciprian Cristea.

Parohia Remetea Mare

La parohia Remetea Mare, din Protopopiatul Timişoara II, în ziua de 31 ianuarie 2013, au participat 6 preoţi, precum şi 18 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Pregătirea Mântuitorului pentru misiunea Sa” a fost susţinută de Pr. paroh Vasile Ciotău.

Parohia Românești

La parohia Româneşti, din Protopopiatul Făget, în ziua de 26 ianuarie 2013, au participat 6 preoţi, precum şi 11 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Iosif îşi ajută familia” a fost susţinută de Pr. paroh Narcis Tiron.

Parohia Fibiș

La parohia Fibiş, din Protopopiatul Timişoara II, în ziua de 11 decembrie 2012, au participat 5 preoţi, precum şi 13 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Sărbătorile închinate Maicii Domnului” a fost susţinută de Pr. paroh Ioan Bolbos, ajutat de d-na prof. de religie Cecilia Cruceru.

Parohia Saravale

La parohia Saravale, din Protopopiatul Sânnicolau Mare, în ziua de 4 decembrie 2012, au participat 4 preoţi, precum şi 16 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Naşterea Domnului” a fost susţinută de Pr. paroh Dan Şirianţu.

Parohia Beregsăul Mic

La parohia Beregsăul Mic, din Protopopiatul Timişoara I, în ziua de 13 decembrie 2012, au participat 6 preoţi, precum şi 25 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Rugăciunea” a fost susţinută de Pr. Nicolae Lupşescu

Parohia Gladna, Protopopiat Faget

La parohia Gladna Română din Protopopiatul Făget, în ziua de 14 decembrie 2012, au participat 6 preoţi, doamna director a şcolii, domnul profesor de religie, învățătoarea, precum şi 21 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Nașterea Domnului” a fost susţinută de doamna profesoară David Elena ajutată fiind de preotul paroh David Dacian.

Parohia Ghizela

La parohia Hisiaş, filia Ghizela din Protopopiatul Lugoj, în ziua de 21 noiembrie 2012, au participat 3 preoţi, precum şi 13 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Sfânta Liturghie” a fost susţinută de Pr. paroh Lazăr Moise

Parohia Cărpiniş, din Protopopiatul Timişoara I

La parohia Cărpiniş, din Protopopiatul Timişoara I, în ziua de 27 noiembrie 2012, au participat 5 preoţi, precum şi 35 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Postul Crăciunului” a fost susţinută de Pr. Cristian Popa.

Parohia Grabaţ, din Protopopiatul Sânnicolau Mare

La parohia Grabaţ, din Protopopiatul Sânnicolau Mare, în ziua de 28 noiembrie 2012, au participat 3 preoţi, precum şi 19 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Naşterea Domnului” a fost susţinută de Pr. paroh Valer Cioica.

Parohia Cladova, Protopopiatul Faget

La parohia Cladova, din Protopopiatul Făget, în ziua de 24 noiembrie 2012, au participat: Protopopul Făgetului Bujor Păcurar, 8 preoţi, precum şi 12 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Sfânta Împărtăşanie” a fost susţinută de Pr. paroh Dumitru Craşovan, ajutat fiind de d-na preoteasă Ionela Craşovan.

Parohia Livezile, Protopopiatul Deta

La parohia Livezile, din Protopopiatul Deta, în ziua de 26 noiembrie 2012, au participat: Protopopul Detei Ioan Prisăcean, 3 preoţi, precum şi 20 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Cele 10 porunci” a fost susţinută de Pr. paroh Daniel Rusan. Preoţi participanţi: Protopop Ioan Prisăcean, Pr. Petru Achim - Banloc, Pr. Ciprian Boşca - Banloc

Parohia Temereşti, din Protopopiatul Făget

La parohia Temereşti, din Protopopiatul Făget, în ziua de 28 octombrie 2012, au participat: Protopopul Făgetului Bujor Păcurar, 5 preoţi, precum şi 16 elevi din clasele II-VIII. Cateheza cu tema: “Sfinţi şi sfinţenie-Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” a fost susţinută de Pr. paroh Dorin Covaci, ajutat fiind de doamna preoteasă prof. Alina Covaci.

Parohia Clopodia, din Protopopiatul Deta

La parohia Clopodia, din Protopopiatul Deta, în ziua de 28 octombrie 2012, au participat: Protopopul Detei Ioan Prisacean, 4 preoţi, precum şi 18 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Crearea lumii” a fost susţinută de Pr. paroh Raţ Valer.

Parohia Curtea, Protopopiat Faget

La parohia Curtea, din Protopopiatul Făget, în ziua de 23 iunie 2012, au participat: Protopopul Făgetului Bujor Păcurar, 7 preoţi, precum şi 15 elevi din clasele II-V,de la școala din localitate. Cateheza cu tema: “Pogorârea Duhului Sfânt” a fost susţinută de doamna preaoteasă Carmen Barbu şi de Pr. paroh Petrică Barbu.

Parohia Gelu, Protopopiatul Sânnicolau Mare

La parohia Gelu, în ziua de 24 aprilie 2012, au participat 4 preoţi, precum şi 20 de copii din localitate. Cateheza cu tema “Învierea Domnului” a fost susţinută de către pr. Vasile Sauca.

Parohia Bethausen, Protopopiatul Făget

La parohia Bethausen din Protopopiatul Făget, în ziua de 28 mai 2012, au participat 6 preoţi, alături de Pr. protopop Bujor Păcurar, precum şi 16 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Decalogul” a fost susţinută de Pr. Ovidiu Marinescu şi d-na prof. Ana Rachitan.

Parohia Dragşineşti, Protopopiat Faget

La parohia Mâtnicu Mic, filia Dragşineşti din Protopopiatul Făget, în ziua de 27 aprilie 2012, au participat 5 preoţi, precum şi 11 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Rugăciunea Domnească” a fost susţinută de Prof. Andraşoni Ani şi de Pr. paroh Andraşoni Caius.

Parohia Pădureni, Protopopiat Deta

La parohia Pădureni, în ziua de 27 aprilie 2012, au participat 6 preoţi, alături de Pr. protopop Ioan Prisăcean, precum şi 15 de copii din localitate. Cateheza cu tema “Patimile, Învierea şi arătările de după Înviere” a fost susţinută de către pr. Roşu Virgil şi prof. Franciscov Simona.

Parohia Pietroasa, Protopopitul Făget

La parohia Pietroasa din Protopopiatul Făget, în ziua de 24 martie 2012, au participat 6 preoţi, alături de Pr. protopop Bujor Păcurar, precum şi 14 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Iosif şi fraţii săi” a fost susţinută de Pr. Lazăr Călin.

Parohia Ghilad, Protopopiatul Deta

La parohia Ghilad, în ziua de 22 martie 2012, au participat 5 preoţi, alături de Pr. protopop Ioan Prisăcean, precum şi 30 de copii din localitate. Cateheza cu tema “Hristos ne învaţă să ne rugăm” a fost susţinută de către pr. Emilian Păcurar.

Parohia Coștei, Protopopiatul Lugoj

La parohia Coşteiu, în ziua de 27 martie 2012, au participat 3 preoţi, precum şi 8 de copii din localitate. Cateheza cu tema “Adam şi Eva calcă porunca lui Dumnezeu” a fost susţinută de către pr. Eugen Ciutac.

Parohia Jdioara

La parohia Jdioara, în ziua de 26 februarie 2012, au participat 4 preoţi, precum şi 22 de copii din localitate. Cateheza cu tema “Hristos ne învaţă să ne rugăm” a fost susţinută de către pr. Ionuţ Furdean.

Parohia Becicherecu Mic

La parohia Becicherecu Mic, în ziua de 16 martie 2012, au participat 4 preoţi, precum şi 27 de copii din localitate. La întâlnire a participat şi doamna Delia Cian, directorul şcolii din localitate. Cateheza cu tema “Patimile Mântuitorului” a fost susţinută de către pr. Ioan Jurji.

Parohia Petroman, Protopopiatul Deta

La parohia Petroman, în ziua de 22 februarie 2012, au participat 6 preoţi, alături de părintele protopop Ioan Prisăcean, precum şi 14 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Hristos îşi alege ucenicii” a fost susţinută de Pr. Daniel Florin Groza.

Surducu Mic, Protopopiatul Făget

La parohia Surducu Mic, filia Botineşti, în ziua de 19 februarie 2012, au participat 4 preoţi, precum şi 11 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Faptele bune în lumina Evangheliei” a fost susţinută de Pr. Georgel Jilavu.

Alege Scoala, curs de formare 16-17 februarie 2012

Preoţi şi diaconi din protopopiatele Timişoara I şi II au participat în perioada 16-17 februarie la sesiunea de formare de formatori în cadrul proiectului \"Alege şcoala!\". Prin acest proiect se doreşte prevenirea şi combaterea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi a delincvenţei juvenile, prin dezvoltarea la nivel parohial a unor soluţii alternative de tip \"şcoala de duminică\".

Parohia Fârdea, Protopopiatul Făget

La parohia Fârdea, în ziua de 27 ianuarie 2012, au participat 6 preoţi, alături de Pr. protopop Bujor Păcurar, doamna director a şcolii, domnul primar al comunei, precum şi 12 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Zilele creaţiei” a fost susţinută de doamna profesoară Ieremici Jeana ajutată fiind de preotul paroh Ieremici Bojidar.

Timisoara Plopi

La Parohia Timişoara Plopi, în ziua de 10 decembrie 2011 a avut loc cateheza \"Prietenii Sf. Nicolae\" susţinută de către părintele Zaharia Pereş, parohul bisericii.

Parohia Tomeşti, Protopopiatul Făget

La parohia Tomeşti sat, în ziua de 16 decembrie 2011, au participat 6 preoţi, alături de Pr. protopop Bujor Păcurar, precum şi 28 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Poruncile dumnezeieşti” a fost susţinută de Pr. Ioan Nicorici ajutat fiind de doamna prof. Zoe Nicorici.

Parohia Lenauheim

La parohia Lenauheim, în ziua de 9 decembrie 2011, au participat 5 preoţi, precum şi 10 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Naşterea Domnului” a fost susţinută de Pr. Eleodor Ardelean.

test manastiri

Parohia Maşloc

La parohia Maşloc, în ziua de 7 decembrie 2011, au participat 7 preoţi, precum şi 22 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Sfânta Filofteia” a fost susţinută de Pr. Ilia Pavlovici.

Parohia Pişchia

La parohia Pişchia, în ziua de 29 noiembrie 2011, au participat 7 preoţi, precum şi 15 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Postul creştin” a fost susţinută de Pr. Lucian Spath.

Parohia Făget I

La parohia Făget I, în ziua de 26 noiembrie 2011, au participat 8 preoţi, alături de Pr. protopop Bujor Păcurar, precum şi 25 elevi din localitate, dintre care 10 elevi de la Centrul educaţional „Patriarh Miron Cristea” din Făget . Cateheza cu tema: “Dumnezeu îşi ţine cuvântul dat” a fost susţinută de Pr. Ioan Jurj.

Parohia Biled

. La parohia Biled, în ziua de 25 noiembrie 2011, au participat 4 preoţi, precum şi 16 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Moise” a fost susţinută de Pr. Marius Ruscu.

Parohia Gherman

La parohia Gherman, în ziua de 25 noiembrie 2011, au participat 6 preoţi, alături de Pr. protopop Ioan Prisăcean, precum şi 10 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Dumnezeu eliberează poporul Israel” a fost susţinută de Pr. Călin Negrea.

Parohia Jabăr, Protopopiatul Lugoj

La parohia Jabăr, în ziua de 25 noiembrie 2011, au participat 9 preoţi, precum şi 5 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Iosif şi fraţii lui” a fost susţinută de Pr. Aurel Andrieş.

Parohia Lugoj III, Protopopiatul Lugoj

Cateheză demonstrativă de la biserica \"Pogorârea Sfântului Duh\" din Parohia Lugoj III.

Proiectul Alege Şcoala în Protopopiatul Lugoj

Sesiune de formare a preoţilor din Protopopiatul Lugoj, în cadrul proiectului \"Alege Şcoala!\". Sesiunea s-a desfăşurat la Valea lui Liman în perioada 16-17 noiembrie 2011, participând 15 preoţi.

Parohia Chişoda, Protopopiatul Timişoara I

La parohia Chişoda, în ziua de 12 noiembrie 2011, au participat 7 preoţi, precum şi 50 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Facerea lumii” a fost susţinută de Pr. Dragoş Debucean.

Sesiune de formare a preoţilor din Protopopiatul Deta, în cadrul Proiectului Alege Şcoala

Sesiunea s-a desfăşurat la Cenad în perioada 16-17 mai 2011, participând 16 preoţi.

Parohia Beba Veche, protopopiatul Sânnicolau Mare

La parohia Beba Veche, în ziua de 27 octombrie 2011, au participat 4 preoţi, alături de Pr. protopop Gheorghe Sutac, precum şi 24 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Un târg necinstit” a fost susţinută de Pr. Florin Matyas

Parohia Stamora Germana, protopopiatul Deta

La parohia Stamora Germană, în ziua de 28 octombrie 2011, au participat 5 preoţi, alături de Pr. protopop Ioan Prisăcean, precum şi 20 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Credinţa lui Avraam” a fost susţinută de Pr. Dragoş Georgian.

Parohia Margina, protopopiatul Faget

La parohia Margina, în ziua de 30 octombrie 2011, au participat 8 preoţi, alături de Pr. protopop Bujor Păcurar, precum şi 12 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Simbolul de Credinţă” a fost susţinută de Pr. Vasile Chirali.

Muzeul catedralei

Centrul eparhial

Cateheză susţinută de către PS Paisie Lugojanul la Centrul eparhial din Timişoara la 27 februarie 2008.

Parohia Timişoara Fabric Vest, Protopopiatul Timişoara II

La parohia Timişoara Fabric Vest, în ziua de 21 martie 2009, au participat 10 preoţi şi 20 de copii. Cateheza cu tema: “Sfânta Cruce” a fost susţinută de d-na prof. Florina Jinga.

Parohia Giarmata, Protopopiatul Timişoara

La parohia Giarmata, în ziua de 26 februarie 2009, au participat 20 de preoţi şi 20 de elevi, precum şi reprezentanţi ai primăriei şi ai şcolii din localitate. Cateheza cu tema: “Alegerea Apostolilor” a fost susţinută de Pr. paroh Stefan Marcu.

Parohia Iecea Mare, Protopopiatul Sânnicolau Mare

La parohia Iecea Mare, în ziua de 31 martie 2009, au participat 13 preoţi, alături de Pr. protopop Gheorghe Sutac, precum şi 22 de elevi, din clasele a 3-a şi a 5-a. Cateheza cu tema: “Pilda fiului risipitor” a fost susţinută de Pr. paroh Marius Podereu.

Parohia Variaş, Protopopiatul Sânnicolau Mare

La parohia Variaş, în ziua de 7 mai 2009, au participat 11 preoţi, alături de Pr. protopop Gheorghe Sutac, precum şi 17 de elevi din clasele a 1-a şi a 4-a. Cateheza cu tema: “Hristos a înviat!” a fost susţinută de Pr. paroh Eftimie Cristea.

Parohia Calea Martirilor, Timişoara

La parohia Timişoara – Calea Martirilor, în ziua de 29 mai 2009, au participat 10 preoţi, 3 profesori de religie, precum şi 15 elevi din clasa a 3-a de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 25, unde a fost prezentata cateheza cu tema: “Pogorârea Sfântului Duh”.

Parohia Temereşti, Protopopiatul Făget

La parohia Temereşti, în ziua de 31 mai 2009, au participat 13 preoţi, alături de Pr. protopop Bujor Păcurar, precum şi 15 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Întoarcerea fiului risipitor” a fost susţinută de Pr. paroh Dorin Covaci.

Parohia Carani, Protopopiatul Timişoara

La parohia Carani, în ziua de 9 iunie 2009, au participat 9 preoţi, precum şi 18 elevi din localităţile Carani şi Sânandrei. Cateheza cu tema: “Pilda vameşului şi a fariseului” a fost susţinută de d-ra prof. Sorina Nicolicin.

 Parohia Belinţ, Protopopiatul Lugoj

La parohia Belinţ, în ziua de 26 iunie 2009, au participat 18 preoţi, precum şi 15 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Chemarea Apostolilor” a fost susţinută de pr. paroh Daniel Otescu.

Parohia Băteşti, Protopopiatul Făget

La parohia Băteşti, în ziua de 11 octombrie 2009, au participat 23 preoţi, alături de Pr. protopop Bujor Păcurar, precum şi 11 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Dumnezeu îşi ţine cuvântul dat” a fost susţinută de Pr. paroh Cristian Farcaş.

Parohia Jimbolia, Protopopiatul Timişoara

La parohia Jimbolia, în ziua de 9 noiembrie 2009, au participat 16 preoţi, precum şi 45 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Dumnezeu îşi ţine cuvântul dat” a fost susţinută de Pr. Petru Alexa.

Parohia Banloc, Protopopiatul Deta

La parohia Banloc, în ziua de 12 noiembrie 2009, au participat 8 preoţi, alături de Pr. protopop Ioan Prisăcean, precum şi 16 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Iosif şi fraţii săi” a fost susţinută de Pr. Ciprian Boşca.

Parohia Gătaia, Protopopiatul Deta

La parohia Gătaia, în ziua de 11 februarie 2010, au participat 14 preoţi, alături de Pr. protopop Ioan Prisăcean, precum şi 20 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Botezul Domnului” a fost susţinută de Pr. Adam Rugaci, ajutat de Pr. Ioan Marcu (parohia Sculea) şi de doamna profesoară de religie Nicoleta Brădean.

Parohia Topolovăţu Mare, Protopopiatul Lugoj

La parohia Topolovăţu Mare, în ziua de 24 februarie 2010, au participat 14 preoţi şi 18 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Postul Mare” a fost susţinută de Pr. Ioan Savescu.

Parohia Şandra, Protopopiatul Sânnicolau Mare

La parohia Şandra, în ziua de 11 martie 2010, au participat 9 preoţi şi 18 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Pilda vameşului şi fariseului” a fost susţinută de Pr. Nicolae Andreescu.

Parohia Lovrin, Protopopiatul Sânnicolau Mare

La parohia Lovrin, în ziua de 27 aprilie 2010, au participat 14 preoţi şi 12 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Oameni pe care faptele i-au arătat prieteni ai lui Hristos” a fost susţinută de Pr. Paul Iosivuţ.

Parohia Giroc

La parohia Giroc I, în ziua de 29 aprilie 2010, au participat 12 preoţi şi 26 elevi din localitate. Cateheza cu tema: “Iisus Hristos, Dătătorul de viaţă nouă” a fost susţinută de Pr. Adrian Chermeleu.

Parohia Mănăștur, Protopopiatul Făget

La parohia Mănăştur, în ziua de 28 octombrie 2010, au participat 15 preoţi şi 12 elevi din parohie. Cateheza cu tema: “Pilda fiului risipitor” a fost susţinută de d-na învăţătoare Crista Aurica împreună cu preotul paroh Constantin Stoian.

Parohia Timişoara - Fratelia, Protopopiatul Timişoara I

La parohia Timişoara Fratelia, în ziua de 25 mai 2010, au participat 14 preoţi şi 17 elevi din parohie. Cateheza cu tema: “Cinstirea icoanelor” a fost susţinută de Pr. diac. Alexandru Ranca.

Parohia Recaș I, Protopopiatul Timișoara II

La parohia Recaş I, în ziua de 4 iunie 2010, au participat 12 preoţi şi 30 elevi din parohie. Cateheza cu tema: “Sfânta Treime” a fost susţinută de Pr. Emil Paven.

Comments are closed.