Etapa județeană a Olimpiadei de Religie, la Timișoara

Sâmbătă, 3 martie, la Şcoala Gimnazială nr. 7 „Sfânta Maria” din Timişoara a avut loc etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie. În acest an, la faza judeţeană s-au înscris peste 300 de elevi din clasele VII-XII, din 80 de unități de învățământ de pe raza judeţului Timiş.

Evenimentul a debutat în capela şcolii „Sfânta Maria” cu săvârșirea unei slujbe de mulţumire oficiată de pr. Nichifor Tănase, consilier la Sectorul Învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Timișoarei. La momentul de rugăciune au participat elevi şi profesori, conducerea şcolii şi prof. Daniela Liliana Buzatu, inspector la disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş. Toți elevii participanți au fost încurajați și felicitați de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, pentru preocuparea lor de a cunoaște învățătura de credință a Bisericii Ortodoxe.

În continuare, elevii înscriși la olimpiadă au intrat în sălile de clasă, unde au avut trei ore la dispoziţie pentru rezolvarea subiectelor de examen. Un sprijin major în organizarea și buna desfășurare a Olimpiadei de Religie l-a acordat doamna Gica Dumitru, directorul Şcolii Gimnaziale nr. 7 „Sfânta Maria”, care a pus la dispoziţia Inspectorului Școlar şi al elevilor toate resursele şi spaţiile instituţiei de învăţământ necesare. La finalul competiţiei şcolare, cu sprijinul Parohiei Timişoara-Viile Fabric, toţi elevii participanţi, profesorii însoţitori, profesorii supraveghetori şi corectori au beneficiat de o masă cladă la cantina şcolii.

Potrivit Regulamentelor specifice de organizare și desfășurare a Olimpiadelor de Religie, pentru etapa națională se califică din fiecare județ, elevul clasat pe locul I, dacă a obținut minimum 90 de puncte. Olimpiada de Religie este un concurs școlar de excelență care se adresează elevilor cu aptitudini, înclinații și interese deosebite pentru disciplina Religie, din clasele VII-XII, având drept obiectiv stimularea creativității și a gândirii critice a elevilor cu performanțe școlare înalte. Pe lângă faptul că oferă motivația necesară în procesul de învățare, această competiție școlară ajută și la identificarea și dezvoltarea talentelor și cunoștințelor, contribuind, în cele din urmă, la dezvoltarea personală și profesională a elevilor.

Comments are closed.