Examenul de licență al teologilor timișoreni

La Centrul eparhial din Timişoara a avut loc, joi, 6 iulie, susţinerea examenului de licenţă şi depunerea jurământului de credinţă pentru studenţii  teologi care au urmat cursurile Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie din Timişoara, promoţia  2013-2017.

Evenimentul s-a desfăşurat pe parcursul a două zile. Miercuri, 5 iulie, a avut loc proba scrisă a examenului de licenţă la disciplina Teologie Dogmatică, iar joi, teologii timişoreni şi-au susţinut lucrările de licenţă în faţa comisiei, prezidată de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepsicopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului alături de profesorii Facultății de Teologie.

Cei 19 teologi au dat dovadă de o adâncă temeinicie în cunoașterea subiectelor tratate, atât la licență, cât și la examenul scris.

După terminarea sesiunii de susținere a lucrărilor de licență, în paraclisului mitropolitan cu hramul „Învierea Domnului” din incinta Centrului eparhial, a avut loc slujba de Te Deum, urmată de depunerea jurământului de credință în fața Chiriarhului Banatului, a decanului Facultății de Teologie și a profesorilor prezenți la ceremonie.

Toţi absolvenţii au depus jurământul de credinţă faţă de învăţătura Bisericii Ortodoxe, făgăduind în faţa lui Dumnezeu că o vor apăra şi propovădui în toată viaţa lor, prin viaţa lor, ducând mai departe renumele institutului de învăţământ şi cultură teologică absolvit.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a adresat un cuvânt duhovnicesc licențiaților în Teologie îndemnându-i să mulțumească Bunului Dumnezeu pentru darul primit, dar și părinților profesori care i-au îndrumat pe toată perioada studenției, și nu în ultimul rând să le mulțumească familiilor, pentru faptul că au fost alături de ei cu vorba bună, cu sprijin moral și material, în acești ani, în care au fost alături de Hristos în propovăduirea Cuvântului Evangheliei Sale.

 

 

 

Comments are closed.