Îndemn la rugăciune

Preacuvioși și Preacucernici Părinți,

Iubiți credincioși,

         Postul Adormirii Maicii Domnului (01-15 august) este o perioadă specială rânduită de Biserică, încă din vechime, pentru a spori în viața duhovnicească și pentru a ne apropia mai mult de Dumnezeu, prin virtute.

          În aceste două săptămâni de post, îndemnăm părintește pe toți frații și surorile din cinul monahal, pe preoții și pe credincioșii eparhiei noastre ca, împreună, să înălțăm rugăciune stăruitoare către bunul Dumnezeu și către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, pentru pacea lumii, pentru înmulțirea dragostei, pentru luminarea minții și pentru sporirea noastră, a tuturor, în nădejde, în credință și în toate faptele bineplăcute Lui și Maicii Preacurate.

          De asemenea, solicităm slujitorilor sfintelor altare din eparhie ca în fiecare seară din acest post să oficieze, alternativ, Acatistul și Paraclisul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și, cu toții, să stăruim în rugăciune sfântă pentru înmulțirea dragostei pe pământ, pentru pacea dintre oameni și din suflet și pentru ca bunul Dumnezeu să reverse peste întreaga lume Harul și darurile Sale cele bogate.

          „Harul Domnului nostru Iisus Hristos şi dragostea lui Dumnezeu şi părtăşia Sfântului Duh să fie cu voi cu toţi!” (II Corinteni 13, 13)

          Cu părintească dragoste,

† Ioan

Arhiepiscop și Mitropolit

 

Comments are closed.