Mitropolitul Banatului alături de persoanele cu dizabilități

Pe data de 3 decembrie, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități. Cu acest prilej Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului a efectuat o vizită la sediul Fundației „Pentru Voi” situată pe pe strada Anton Bacalbașa 65 din Timișoara.

Aici, Părintele Mitropolit a fost întâmpinat de către dna Laila Onu, președintele fundației și de personalul calificat, care se îngrijește de beneficiarii Centrului de zi.  Înaltpreasfinția Sa a adus daruri acestor persoane constând în articole de îmbrăcăminte și produse alimentare. Acceptând invitația dnei Laila Onu, IPS Ioan a vizitat atelierele de creație, unde acești oameni lucrează pentru a fi de folos lor, Centrului de zi, unde locuiesc, dar și comunității. Aceștia reușesc sub sub îndrumarea personalului specializat să confecționeze articole de print, felicitări, afișe, ornamente specifice sărbătorilor de iarnă, primăvară, precum și alte obiecte hand made.

La final, Părintele Mitropolit a luat masa împreună cu beneficiarii Centrului de zi și a semnat în cartea de onoare a fundației, unde a specificat că și acești oameni, deși au grave deficiențe intelectuale, sunt frații noștri întru Hristos.

În prezent, Fundaţia „Pentru Voi” oferă servicii sociale pentru 200 de adulţi cu dizabilităţi intelectuale şi familiile acestora.

Fundaţia „Pentru Voi” a fost înfiinţată în anul 1996, având ca fondatori Asociația Română ”Speranța” din Timișoara și o fundație olandeză, Fundaţia „Pentru Voi” a acționat și acționează prin servicii sociale oferite persoanelor adulte cu dizabilităţi intelectuale din România și este : singura organizaţie non-guvernamentală din Timişoara care oferă servicii comunitare pentru adulţii cu dizabilităţi intelectuale şi singura din România care oferă o paletă atât de diversă de servicii.

          Fundaţia s-a dezvoltat ca o organizaţie durabilă, bazată pe suportul comunităţii locale, pe parteneriatul cu Consiliul Local Timişoara, pe cooperare guvernamentală şi internaţională, precum şi pe propriile activităţi aducătoare de venit.

Scopul generic al Fundației este o lume în care persoanele cu dizabilităţi de dezvoltare să aibă drepturi şi şanse egale, să beneficieze de sprijinul de care au nevoie, să fie respectate, având la bază credinţa noastră că toate persoanele sunt egale şi ar trebui valorizate, dizabilitatea fiind o problemă ce aparţine de domeniul drepturilor omului.

 

 

Comments are closed.