Ședința Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Timişoarei

Astăzi, 21 ianuarie, la Centrul eparhial din Timişoara, s-au desfăşurat lucrările Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Timişoarei. Evenimentul a debutat în biserica „Învierea Domnului“, din incinta Reşedinţei mitropolitane, cu oficierea Te Deum-ului. Slujba a fost săvârşită de către Preasfinţitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a membrilor Adunării Eparhiale, a stareţelor şi stareţilor din cuprinsul eparhiei, precum şi a părinţilor protopopi.

În prima parte a lucrărilor, membrii Adunării eparhiale s-au reunit în şedinţe formate pe comisii, unde au fost discutate şi propuse spre aprobare teme şi activităţi, care se doresc a fi realizate în acest an. De asemenea, a avut loc și o sinaxă a stareților și starețelor mănăstirilor din cuprinsul eparhiei, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan.

În cea de-a doua parte a întâlnirii au fost prezentate rapoartele de activitate pe anul 2016 ale sectoarelor Arhiepiscopiei Timișoarei: Admistrativ-bisericesc, Cultural și comunicații media, Economic financiar, Social filantropic și misionar, Învățământ și activități cu tineretul  și Patrimoniu și construcții bisericești. Totodată, au fost prezentate și rapoartele cu propuneri pentru anul în curs ale celor 5 comisii ale Adunării eparhiale, respectiv: bisericească, culturală și educațională, economică, bugetară și patrimonială, asistență social-filantropică, organizatorică, juridică și de validare.

Cuvântul de încheiere a aparţinut Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan, care a apreciat activităţile desfăşurate în anul precedent şi a accentuat importanţa intensificării acţiunii Bisericii în societate, prin implicare filantropică în duh de rugăciune. Înaltpreasfinţia Sa a mulţumit principalelor instituţii locale şi judeţene pentru implicarea în viaţa Bisericii bănăţene, dorind ca această colaborare între Biserică şi instituţiile Statului să continue şi pe viitor pentru binele semenilor.

Comments are closed.