10 ani de filantropie la Timișoara

Fundatia_Filantropia_ (1)_1203x800În aceste zile Fundația Filantropia din Timișoara a împlinit 10 ani, timp în care a oferit servicii sociale și primare cetățenilor și credincioșilor din județul Timiș. Într-o buna colaborare cu parohiile din Timișoara, cu ocazia sfințirii caselor de Bobotează, s-au identificat peste 100 de familii pentru care un ajutor imediat era necesar.

Vineri, 15 ianuarie, Fundația Filantropia din Timișoara a ajutat peste 100 de familii într-o acțiune amplă și totodată, aniversară. Evenimetul filantropic a avut loc la Școala Ortodoxă Sfântul Antim Ivireanul din Timișoara, unde persoanele nevoiașe au fost invitate pentru a primi darurile. Din partea Fundației Filantropia a fost prezent la eveniment părintele Cristian Pavel, consilier eparhial, care coordonează activitatea acestei instituții de binefacere. “Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului am fost astăzi prezenți la un moment de bucurie pentru multe familii defavorizate din Timișoara. Acțiunea caritabilă este posibilă datorită generozității supermaketului Profi din Timișoara, care a pus la dispoziție produsele alimentare, de igienă și de curățenie. Într-o bună colaborare dintre Fundația Filantropia și preoții din Timișoara, această acțiune a putut fi concretizată prin identificarea familiilor vulnerabile din parohiile timișorene. Pe lângă aceste ajutoare materiale se impune și o asistență la domiciliu de durată. În acest sens, cei care au fost sprijiniți vor fi luați în evidență pentru o purtare de grijă pe termen lung. De asemenea, alături de pastorația oferită de către preoți, Fundația Filantropia vine să ofere puțină mângâiere, știind că îndrumarea, îndemnul trebuie completat și de concretețea faptelor milosteniei trupești” a specificat pr. Cristian Pavel, director al Fundației Filantropia din Timișoara.
Fundaţia Filantropia Timişoara, înfiinţată în ianuarie 2006, desfăşoară activităţi sociale, culturale şi educaţionale în judeţul Timiş. Aceasta este o fundaţie creştină de dezvoltare comunitară, de caritate, non-guvernamentală, fără scopuri politice şi nediscriminatorie confesional. Scopul fundaţiei este acela de a oferi servicii comunitare – sociale, medicale, culturale şi educaţionale, în spirit creştin, contriubuind la rezolvarea problemelor comunităţilor.


Fundatia_Filantropia_ (3)_1203x800 Fundatia_Filantropia_ (4)_1203x800

Fundatia_Filantropia_ (5)_1203x800

Comments are closed.