7 ani de la înveșnicirea Mitropolitului Nicolae Corneanu al Banatului

În Duminica a 18-a după Rusalii, credincioșii timișoreni au venit la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, pentru a participa la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, oficiată  de un sobor de preoți și diaconi, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului.

După sinaxa euharistică, Înaltpreasfințitului Părinte Ioan a oficiat Slujba parastasului pentru Mitropolitul Nicolae Corneanu al Banatului, la împlinirea a șapte ani de la înveșnicire. La slujba de pomenire au luat parte numeroşi credincioşi timişoreni, apropiaţi ai fostului mitropolit, oameni de cultură, profesori și monahii.

După omilia rostită de Chiriarhul Banatului, părintele Ionel Popescu, vicar eparhial, a elogiat personalitatea vrednicului de pomenire Mitropolit Nicolae Corneanu, care a păstorit Mitropolia Banatului vreme de 52 de ani. La final, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a oferit credincioșilor prezenți la slujba parastasului cărți de literatură patristică ce îl au ca autor pe ierarhul bănățean.

Toţi cei care l-au cunoscut, l-au preţuit şi l-au iubit au avut prilejul să înalțe o rugăciune și la cripta ierarhilor de la subsolul catedralei, locul de veşnică odihnă a întâistătătorilor Mitropoliei Banatului.

Comments are closed.