71 de elevi premiați de parohia Timișoara Viile Fabric

          În prima duminică după Rusalii, în care Biserica face pomenirea tuturor Sfinților, la parohia timișoreană Viile Fabric a avut loc premierea elevilor din ciclul gimnazial, de la Școala Gimnazială nr.7 – Sfânta Maria, din Timișoara, care în anul școlar 2021  – 2022 au obținut premiul întâi, având rezultate deosebite la învățătură și purtare.

          Ceremonia de acordare a premiilor s-a desfășurat imediat după încheierea Sfintei Liturghii, ce a fost oficiată de către preoții slujitori ai parohiei la altarul de vară din curtea bisericii într-o atmosferă emoționantă, în prezența comunității parohiale, a cadrelor didactice de la școala în cauză și a părinților elevilor.

          Premiile au constat în bani, diplome de excelență și cărți oferite de parohie, care din anul școlar 2015 – 2016 organizează premierea elevilor, în cadrul parteneriatului Școală – Biserică.

          Preotul paroh, Marius Sfercoci, a evidențiat în cuvântul adresat importanța educației moral-religioase într-un context dificil din punct de vedere al provocărilor societății moderne, care, necontrolate, ajung să pericliteze parcursul educațional al tinerilor și viața lor de mai târziu.

          După momentul introductiv, rând pe rând, elevii au fost nominalizați și invitați în fața comunității pentru a-și ridica premiile, fiind răsplătiți cu aplauze și multă afecțiune.

          Din partea direcțiunii școlii, doamna prof. Gigi Glăvan, director adjunct, a mulțumit parohiei pentru sprijinul arătat și implicarea în activitățile extracuriculare, precum și pentru motivarea pe care o acordă elevilor, felicitându-i pe elevi pentru rezultatele obținute.

          De asemenea, doamna prof. Daniela Buzatu, inspector școlar pentru disciplina Religie, prezentă la eveniment, a reliefat seriziotatea și profesionalismul cadrelelor didactice ale Școlii Gimnaziale nr. 7 – Sfânta Maria, care se străduie să ofere o educație temeinică și cu folos tinerilor elevi, dovadă fiind rezultate obținute de aceștia la finalul anului școlar.

          La final, preotul Marius Sfercoci a urat elevilor și profesorilor vacanță frumoasă, asigurându-i și pe mai departe de sprijinul Bisericii și al comunității parohiale, în procesul de educație și de formare al elevilor.

Comments are closed.