83 de ani de la prima emisiune radio în România

       Luni, 31 octombrie, la Sala 2 a Teatrului Naţional Timişoara, a avut loc Şedinţa Festivă a Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune. Evenimentul a fost prilejuit de aniversarea la 1 noiembrie a.c. a 83 de ani de la prima emisiune radio în România.

Din partea Arhiepiscopiei Timişoarei, la evenimentele dedicate aniversării radioului public din România, a participat pr. Marius Florescu, delegat al Centrului Eparhial. Acesta a transmis din partea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului şi a Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, binecuvântarea şi mulţumirea pentru deosebita colaborare cu  Societaţea Română de Radiodifuziune, urând totodată, ani mulţi în slujba ascultătorilor.

La 1 noiembrie 1928 se transmitea prima emisiune oficială a Societăţii de Difuziune Radiotelefonică din România, pe lungime în undă de   402 m, cu o putere de 150 w.

Programul manifestărilor dedicate celor 83 de ani de transmisii radiofonice, a debutat de la ora 12:00 cu întrunirea Consiliului de Administraţie, condus de domnul Andras Demeter, preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune. Apoi, au urmat mesajele de felicitare din partea oficialităţilor locale şi judeţene, precum şi o conferinţă de presă. În final, a avut loc un program artistic susţinut de Cvartetul de coarde al studenţilor de la Facultatea de Muzică din Timişoara, Ansamblul de percuţie „Splash” al elevilor de la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara şi Ansamblul „ Doina Timişului Junior”.

        Echipa de redacţie  a studiolui de radio „Învierea” de la Centrul eparhial din Timişoara este formată din  Claudiu Răducu, Irina Arieşan, conf. dr. Claudiu Arieşan, pr. Nicolae Strizu, diac. Alexandru Ranca şi pr. Marius Florescu, şi este coordonată de sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Timişoarei.

 

Comments are closed.