A trecut la cele veșnice preotul Macedon Cotuțiu, slujitor harnic și devotat al Bisericii

Joi, 1 septembrie 2022, preotul Macedon Cotuțiu, preot coslujitor la parohia Cărpiniș, protopopiatul Timișoara I, a trecut la cele veșnice în mod fulgerător.

S-a născut în comuna Iohanisfeld, (Ionel), județul Timiș, din părinţii Iacob şi Raveca Cotuţiu la 23 iulie 1966. A copilărit în localitatea Săcălaz și s-a căsătorit cu Sanda-Liliana (n. Banciu) la data de 9 iunie 1988. Licenţiat al Institutului Teologic de grad universitar din Sibiu, promoţia 1991, a fost hirotonit preot în 24 octombrie 1993, de către mitropolitul de pie memorie,  Nicolae Corneanu, pe seama parohiei Cărpiniş, protopopiatul Timișoara. Dumnezeu l-a binecuvântat cu doi copii, Mirela-Daniela și Iacob-Vasile, care i-au adus bucuria de a fi bunic și de a avea șase nepoți.

Însă, cea mai importantă misiune la care a fost chemat de Dumnezeu pe lângă frumoasa lui familie, a fost aceea de a construi o biserică în parohia ce i-a fost încredințată, și de unde nu a plecat decât la ceruri. Cu binecuvântarea ierarhului de atunci, mitropolitul Nicolae Corneanu, pune piatra de temelie a bisericii parohiale cu hramul Sfântul Mare Mucenic Dimitrie în anul 1994 și, după 10 ani, în anul 2004, a reușit  finalizarea lucrărilor, arătând lui Dumnezeu smerită ascultare și nespusă recunoștință pentru tot ajutorul primit.

Sfințirea lăcașului de cult a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Lucian Mic, pe atunci Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, cu o săptămână înainte de hramul bisericii de la 26 octombrie 2004.

A fost un preot cu aleasă dragoste față de credincioșii parohiei sale, a slujit Biserica cu mult devotament și a făcut tot ce i-a stat în putință să administreze cu înțeleaptă chibzuială lăcașul de cult din localitatea Cărpiniș, pe care l-a ridicat cu multă osteneală și cu sprijinul unor oameni de bine ce  i-au fost alături.

Un fapt vrednic de remarcat la părintele Macedon Cotuțiu a fost statornicia față de parohia în care a fost numit, înțelepciunea bunei colaborări cu noul preot paroh și fidelitatea față de enoriașii săi, pe care i-a iubit și slujit până la trecerea în veșnicie.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan, Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Paisie Lugojanul, membrii Permanenței Consiliului eparhial, precum și clericii și credincioșii eparhiei roagă pe bunul Dumnezeu să așeze sufletul slujitorului său Macedon în ceata drepților și să mângâie familia îndoliată.

Veșnică să fie pomenirea lui din neam în neam!

Comments are closed.