Acțiune caritabilă în parohia Bencecu de Jos

În fiecare an,  în preajma praznicului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, în parohia Bencecu de Jos, din cadrul Protopopiatului Timișoara II, are loc o acțiune caritabilă de amploare care se desfășoară cu ajutorul unor oameni cu suflet mare din Timișoara și cu implicarea directă a părintelui paroh Vasile Mînea.

Astfel, sâmbătă 18 decembrie a.c. „Caravana lui Moș Crăciun” așa cum este denumit mijlocul de transport care aduce în fiecare an aceste daruri, a poposit în localitățile Bencecu de Jos și Bencecu de Sus, precum și în alte localități învecinate, pentru a face o bucurie și a aduce un zâmbet pe fețele copiilor și ale oamenilor cu posibilități materiale reduse.

Au fost împărțite pachete consistente cu alimente: zahăr, ulei, faină, paste făinoase, conserve, dulciuri,  unui număr aproximativ de optzeci de familii din cele două localități, având o valoare de 12.500 de lei.

Știind că ,,cel ce are milă de sărman împrumută Domnului și El îi va răsplăti fapta lui cea bună” (Pildele lui Solomon, XIX, 17), părintele Vasile a mulțumit binefăcătorilor, rugând pe Dumnezeu să le răsplătească jertfa.

Parohia Bencecu de Jos, cu filia Bencecu de Sus, din cadrul Protopopiatului Timișoara II, se situează la aproximativ 25 km nord-est de municipiul Timișoara, cea mai importantă arteră, drumul național DN691 Timișoara – Lipova, trece la 5 km est de sat. Biserica cu hramul ,,Sfântul Nicolae” din Bencecu de Jos s-a zidit în anul 1899, iar biserica din Bencecu de Sus a fost terminată în anul 2008 și a fost târnosită de către Preasfințitul Paisie Lugojanul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Părintele paroh Vasile Mînea, care a preluat parohia în anul 2011, s-a remarcat printr-o activitate deosebită. Din punct de vederea administrativ a renovat cele două biserici, cele două case parohiale și a întreținut cimitirele parohiale în mod exemplar. Din punct de vedere social-filantropic parohia s-a îngrijit de persoanele nevoiașe din comunitate, construind și o casă pentru o familie cu mai mulți copii, dar fără posibilități materiale. Chiar acum parohia renovează acoperișul unei case care a fost afectată de un incendiu.

Preot Cristian Păiș

Comments are closed.