Alaiul colindătorilor, la Centrul eparhial din Timișoara

De mai bine de două decenii, Mitropolia Banatului, Consiliul Judeţean Timiş şi Centrul de Cultură şi Artă organizează, la Timișoara, în preajma praznicului Nașterii Domnului, „Alaiul Colindătorilor”. La această manifestare participă zeci de fanfare, formații și grupuri de colindători din județul Timiș și din Banatul sârbesc.

Miercuri, 21 decembrie, sute de colindători în porturi tradiționale au vestit Nașterea Domnului la Centrul eparhial din Timișoara, unde au fost primiți de Înaltpresfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, împreună cu preoţii şi colaboratorii de la Centrul Eparhial.

Cetele de colindători au pornit colinda de la „Centrul de Cultură şi Artă” din Piaţa Libertăţii din Timişoara, apoi s-au deplasat la Prefectura Timiş şi Consiliul judeţean.

În cadrul Alaiului Colindătorilor au participat următoarele formații: Ansamblul Profesionist Banatul, Grupul Vocal al Școlii de Artă Timișoara, coordonat de Georgiana Necșa și Grupul Vocal al Școlii de Artă Timișoara, coordonat de Iasmina Iova, Grupul de dubași de la Pietroasa, Curtea și Tomești, Ansamblul Ghiocelul din Giroc, Corul din Criciova, Ansamblul Izvorașul din Buziaș, Grupul vocal din Periam, Corul Institutului Cultural al Românilor din Voivodina, Serbia (Torac), Fanfara Pro Amiciția, Grupul vocal din Coștei, Grupul vocal de copii din Urseni, Grupul vocal din Buziaș, coordonat de Liliana Savu Badea.

La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan a împărţit colindătorilor cadouri,
mulţumindu-le pentru frumoasele colinde interpretate cu multă dăruire și le-a urat sărbători binecuvântate de Dumnezeu.

De la Centrul eparhial, colindătorii au pornit spre centrul oraşului Timişoara, în Piaţa Victoriei, unde au continuat să colinde, vestind tuturor bucuria Naşterii Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos.


Comments are closed.