La Timișoara au început pregătirile pentru Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, în intervalul 6 – 16 februarie au avut loc opt întâlniri informative cu preoții și profesorii de religie din cadrul celor șase protopopiate ale Arhiepiscopiei Timișoarei.

Cu acest prilej, a fost prezentat conceptul ediției a VII-a a „Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși”, care se va desfășura la Timișoara în intervalul 31 august – 3 septembrie, precum și conceptul Concursului Național Catehetic, ediția a XV-a, cu titlul „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului.”

Echipa de organizare ITO 2023, reprezentată de Părintele vicar-eparhial Ionel Popescu, Părintele consilier eparhial Nichifor Tănase, Doamna Inspector Școlar Daniela Buzatu, diac. Cătălin Moisescu și drd. Vicențiu Bășa, au prezentat tematica și programul evenimentului, puse sub egida „Voi sunteți prietenii mei”. Așadar, pornind de la coordonatele prezentate în cadrul întâlnirilor, a fost evidențiat rolul vital pe care voluntarii îl vor avea în acțiunea de implementare a proiectului. Etapa actuală de recrutare, care vizează preoții și profesorii de religie, reprezintă prima dintre din cele trei etape planificate.

În jurul lor se vor adăuga succesiv studenții din cadrul organizațiilor de tineret și liceenii dornici să participe la un eveniment unic pentru generația lor. După procedura de recrutare a celor aproximativ 500 de voluntari urmează multiple sesiuni de formare tematică, care le vor îmbunătății abilitățile de comunicare, de management situațional și organizatoric-aplicativ.

Cea de-a doua componentă a întâlnirilor a fost susținută de către Părintele referent Cristian Tomescu care a prezentat particularitățile actualei ediții a Concursului Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului.” După cum a reieșit din prezentarea conceptului, cele două evenimente se află în strânsă legătură, reunind tinerii de toate vârstele sub semnul prieteniei în Hristos.

Comments are closed.