Aprecierea elevilor timișoreni cu rezultate deosebite la învățătură

Duminica a 3-a după Pogorârea Duhului Sfânt a fost o zi de sărbătoare pentru Parohia Timișoara Viile Fabric, întrucât la slujba Dumnezeieștii Liturghii, oficiată în foișorul de vară al parohiei de părintele paroh Marius Sfercoci, împreună cu preoții slujitori ai parohiei, alături de credincioși, s-a rugat și Întâistătătorul Mitropoliei Banatului, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan.  La finalul sinaxei euharistice, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a vorbit despre purtarea de grijă a lui Dumnezeu față de oameni, reliefând și explicând ideile principale desprinse din pericopa evanghelică duminicală, redată de Sfântul Evanghelist Matei. Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, condus de teologul Ilie Adrian Iacob.

Fiind prima duminică după încheierea anului școlar 2017-2018, Parohia Timișoara-Viile Fabric, la fel ca în fiecare an, a organizat, în colaborare cu Consiliul Județean Timiș, și o festivitate de premiere a elevilor merituoși de la Școala Gimnazială nr. 7 „Sfânta Maria”, aflată pe raza parohiei. Astfel, Chiriarhul Banatului a apreciat zelul celor 53 de elevi care, nu numai că au obținut primele trei medii generale pe clasă pentru rezultatele deosebite la învățătură, ci au făcut și performanță în cursul anului școlar, oferind, în semn de recunoștință, diplome de excelență și premii ce au constat în sume de bani și cărți. De asemenea, au fost înmânate diplome de apreciere și cadrelor didactice de la această unitate de învățământ, pentru rolul lor semnificativ avut în opera educațională și de formare a personalității tinerilor din parohie, pentru efortul lor, depus anual, în organizarea etapei județene a Olimpiadei de Religie, dar și pentru promovarea și coordonarea activităților extracurriculare, organizate în cadrul parteneriatului educațional dintre școală și parohie. Tot în semn de gratitudine și mulțumire, prof. Daniela Liliana Buzatu, inspector pentru disciplina Religie – ISJ Timiș, a oferit Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan și preoților slujitori ai parohiei diplome de apreciere, pentru purtarea de grijă față de tânăra generație și pentru contribuția adusă în ceea ce privește comportamentul tinerilor în familie, școală și societate.

Prin această gală de premiere, cofinanțată de Consiliul Județean Timiș, Parohia Timișoara-Viile Fabric a urmărit, pe de-o parte, să contribuie, în mod concret, la recompensarea celor mai silitori elevi, iar, pe de altă parte, să stimuleze atât formarea și întărirea motivației copiilor, cât și activitățile de performanță înaltă ale tinerilor.

Comments are closed.