Cu ocazia prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Mina, parohia Dumbravița Banat II, din protopopiatul Timișoara II, și-a sărbătorit ocrotitorul.
Totodată, a fost săvârșită prima Sfântă Liturghie în biserica de zid a parohiei, bucuria credincioșilor fiind încununată de prezența Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan. Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat la orele dimineții de către părintele inspector eparhial Marius-Petru Sfercoci, părintele consilier eparhial ing. Timotei Anișorac, părintele protopop Cristian Păiș, părintele paroh Adrian Crașovan, părintele coslujitor Dan Oancea, domnul Horia Bugarin, primarul localității Dumbrăvița, membrii Consiliului parohial, precum și credincioși veniți în număr mare la acest moment istoric din viața parohiei.
În cadrul sinaxei euharistice, la momentul potrivit, foarte mulți credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine.
În cuvântul de învățătură rostit, Părintele Mitropolit Ioan le-a vorbit credincioșilor despre viața, slujirea și pătimirea Sf. Mare Mc. Mina, arătând că sfințenie cu care Dumnezeu îl împodobește pe om datorită vieții sale curate trăite îl înveșnicește în cer și în conștiința creștinilor, devenind pildă și reper de viețuire și conviețuire pentru ceilalți oameni.
De asemenea, Înaltpreasfinția Sa, i-a îndemnat pe preoți și credincioși să nu oprească rugăciunea și comuniunea în noua biserică a parohiei.
La finalul Sfintei Liturghii, Chiriarhul, a binecuvântat lucrările de construcție finalizate până la momentul de față.
Parohia Dumbrăvița Banat II, din cadrul protopopiatului Timișoara II, este așezată în localitatea Dumbrăvița, în imediata vecinătate a Timișoarei. A fost înființată în anul 2008, cu binecuvântarea mitropolitului vrednic de pomenire, Nicolae Corneanu al Banatului. În data de 20 noiembrie 2008 a avut loc sfințirea capelei parohiale de către Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. Biserica de zid a parohiei a fost ridicată în perioada 2017-2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, prin strădania preoților și a credincioșilor parohiei, având totodată și sprijin din partea autorităților locale, județene și centrale de stat.