Bucurie și lumină în viața a două familii din Parohia Ghiroda Veche

În Parohia Ghiroda Veche, înainte de marele Praznic al Învierii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfintitului Părinte Mitropolit Ioan, preotul paroh Caius Andraşoni, împreună cu preotul slujitor Cristea I. Ciprian şi cu membrii consiliului parohial s-au implicat într-o activitate social-filantropică de ajutorare a unei credincioase a parohiei, în persoana d-nei Vuia Maria Magdalena, care este încadrată cu grad de handicap I, diagnosticată clinic cu focomilie antebraţ bilateral. Credincioasa noastră se întreţine doar din pensia de handicap, care este foarte mică, nu are familie şi locuieşte singură. Neavând nici un ajutor, era foarte greu încercată în perioada anotimpului rece, când trebuia sa se îngrijească de încălzirea casei cu material lemnos, pe care nu avea cine să-l asigure şi să-l pună la îndemână.

Ca atare, parohia Ghiroda Veche a făcut toate demersurile necesare întocmirii unui proiect de extindere pentru reţeaua de gaz şi a reţelei de alimentare cu apă la casa credincioasei Vuia Maria. De asemenea, prin firma Euro-Instal Timişoara, şi a domnului director al firmei, s-a reuşit procurarea tuturor materialelor şi a unei centrale termice pe gaz, precum şi instalarea acestora în casa credincioasei noastre Vuia Maria pentru a se putea îngriji şi a avea un confort cat mai prielnic bolii de care suferă.
Tot în această perioadă, parohia Ghiroda Veche s-a îngrijit de ajutorarea financiară a unui elev, fiu al parohiei noastre, Dragomir Andrei, în vârstă de 10 ani, pentru a merge la o clinică privată din Germania, unde avea nevoie de controlul periodic în urma operaţiei unui anevrism cerebral, operaţie făcută în luna decembrie 2016 la aceeaşi clinică.
Cu nădejdea că prin aceste activităţi social-filantropice am reuşit să aducem bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos în viaţa acestor două familii, parohia fiind o unitate în slujirea lui Dumnezeu şi a oamenilor, multumim Bunului Dumnezeu şi Maicii Domnului pentru toate, rugându-ne ca şi de acum înainte să putem răspunde nevoilor credincioşilor noştri ori de câte ori va fi nevoie.

Comments are closed.