Campanie de informare în cadrul proiectului SOCIAL

Fundaţia Filantropia Timişoara în parteneriat cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Ministerul Justiţiei România, a organizat o serie de campanii de informare care s-au desfăşurat joi, 5 aprilie la Protopopiatul II, (Piaţa Alexandru Mocioni nr. 9, Timişoara), vineri, 6 aprilie la Protopopiatul Lugoj (Str. 20 Decembrie ’89 nr. 7, Lugoj) și Protopopiatul Făget (Calea Lugojului nr. 4, Făget). Luni, 9 aprilie campania va continua programul de informare la Protopopiatul Deta. În cadrul întâlnirii prezenarea proiectului a fost realizată de Adrian Ghiran, director al Fundației Filantropia din Timișoara.

Aceste acțiuni se desfășoară în cadrul proiectului SOCIAL – ”Strategia de ocupare și calificare prin învățare și activități pentru libertate”.

”Întâlnirile succesive pe care le-am avut în această săptămână cu preoții din Protopopiatele Arhiepiscopiei Timișoarei – și care vor continua și în cursul săptămînii viitoare, încercă să sensibilizeze auditoriul expunând dificultățile întâmpinate de deținuți după eliberarea din Penitenciar, precum găsirea unui loc de muncă, integrarea în viața socială” a precizat Georgiana Palcu, asistent social.

 Proiectul „Social Strategia de ocupare și calificare prin învățare și activități pentru libertate  este un proiect strategic co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) Axa prioritară 6 – „Promovarea incluziunii sociale” Domeniul major de intervenţie 6.1 “Dezvoltarea economiei sociale” Proiect POSDRU/69/6.1/S/32801.

Comments are closed.