Colindători la Centrul de Asistență și Recuperare pentru persoane aflate în dificultate

Marți, 18 decembrie, un grup de stundenți din Corul „Sfântul Nicolae” al Facultății de Teologie din Timișoara a adus vestea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos beneficiarilor Centrului de Asistență și Recuperare pentru persoane aflate în dificultate, de pe strada Ioan Plavoșin, Nr. 21 din cartierul Mehala.  

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, grupul coral alături de pr. Marius Mircia și monahia Nicoleta Ploșnea, muzeograf la catedrala mitropolitană, au adus colindul binecuvântat persoanelor aflate în dificultate și le-au oferit pachete cu daruri. Stundeții au pregătit cu un bogat repertoriu de colinde tradiționale, care au înseninat chipurile și sufletele celor prezenți prin mesajul colindelor, ce ne vestesc că Fiul lui Dumnezeu se face om pentru a mântui neamul omenesc.

Beneficiarii acestui centru sunt persoane vârstnice, dar și tineri, care suferă de boala Alzheimer, Parkinson, și pentru care, colindele din această perioadă sunt singurele elemente, ce îi sensiblizează și îi emoționează aducându-le aminte de perioada copilăriei. De asemenea, a fost prezentă și directorul general al centrului, dna. Rodica Cojan, care alături de pesonalul specializat și de beneficiarii Centrului au oferit colindătorilor cadouri pe care le-au pregătit la activitățile pe care le desfășoară  în cadrul atelierelor creative.

***
Serviciile sociale din Centrul de Asistență și Recuperare pentru persoane aflate în dificultate se acordă într-o clădire renovată şi echipată printr-o finanţare din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Având motto-ul “În slujba oamenilor”, Centrul se adresează mai ales persoanelor vârstnice suferind de boala Alzheimer, de boala Parkinson, celor care se recuperează în urma unui accident cerebral vascular, persoanelor cu dizabilităţi şi familiilor acestora. În prezent centrul deservește peste 90 de beneficiari, care se bucură de servicii de înaltă calitate din partea personalului de specialitate din această unitate socială. Directorul general al Centrului este Jr. Rodica Cojan, iar Șef Centru este Andreea Manolache.

Activităţile desfăşurate în centru sunt: consiliere socială, psihologică şi medicală, kinetoterapie, ergoterapie, logopedie, meloterapie, club de dans, atelier de pictură. În funcţie de interesul arătat de beneficiari, se iniţiază şi alte tipuri de activităţi. Spaţiul este generos şi fiecare tip de activitate se desfăşoară în încăperi special amenajate. Personalul de specialitate este format din: medic, asistent social, psiholog, kinetoterapeut, ergoterapeut, logoped şi meloterapeut; o parte a acestor specialişti desfăşurându-şi activitatea şi în cadrul altor servicii sociale furnizate de către Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară. Centrul poate fi vizitat zilnic, în intervelul orara 8.30-12.30, de persoanele interesate pentru înscriere.

Misiunea Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara este de a deservi interesul comunității prin realizarea măsurilor de asistență socială în domeniul protecției copilului și familiei, a persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilitate și a altor persoane și grupuri aflate în nevoie socială. Direcția de Asistență Socială a Municipilui Timișoara este un serviciu public de interes local și a fost înființat prin HCLMT nr. 218/27.06.2017.

Comments are closed.