Comunicat de presă

Permanenţa Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Timişoarei s-a întrunit azi 15 iunie 2011, în şedinţă săptămânală de lucru, conf. art. 101, alin. 2 din Statutul pentru organizarea şi funcţionarea B.O.R., la reşedinţa mitropolitană, cu participarea Înaltpreasfinţitului Mitropolit Nicolae, a Preasfinţitului Episcop-vicar Paisie Lugojanul, a vicarului administrativ, consilierilor de sector şi secretarului eparhial.

Au fost analizate probleme curente ale Arhiepiscopiei Timişoarei şi au fost luate următoarele hotărâri:

– în conformitate cu art. 123, alin. 2, din Statutul pentru organizarea şi funcţionarea B.O.R., licenţiatul în Teologie Ciprian Berariu a fost numit în postul de preot de la parohia Sacoşu Mare, protopopiatul Lugoj, începând cu data de 1 august 2011;

– în baza aceluiaşi articol, alin. 3, s-a stabilit ca examenul de selecţie pentru postul de preot de la parohia Buziaş I, protopopiatul Lugoj (comunicat vacant de la data de 1 mai a.c.) să aibă loc la data de 27 iunie, fiind nominalizaţi şi membrii comisiei de examinare;

– de asemenea au fost rezolvate probleme curente privind personalul neclerical din eparhie;

– conform hotărârii sinodale, antimisele sfinţite şi semnate de Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit, precum şi Sfântul şi Marele Mir vor fi distribuite, ca şi până acum, gratuit parohiilor.

Permanenţa Consiliului Eparhial a fost informată şi cu privire la sesiunea de admitere la Facultatea de Teologie din Timişoara, care va avea loc în zilele de 18-25 iulie.
Totodată a fost apreciată activitatea Centrului de pelerinaje „Partoş” al Arhiepiscopiei Timişoarei (ultimul pelerinaj având loc la mănăstiri din Maramureş), fiind luate măsuri privind intensificarea activităţii acestuia.

Reiterând prevederile hotărârii sinodale nr. 3885/23 mai 2011, membrii Permananţei Consiliului Eparhial precizează că respectă această hotărâre, precum şi dispoziţiile statutare în vigoare.

Comments are closed.