Marți, 26 decembrie 2023, corala „Epifania”, dirijată de prof. Florin-Nicolae Șincari, a susținut, în fața a sute de credincioși, tradiționalul său concert de colinde la Catedrala Mitropolitană din Timișoara.
Înființată în anul 2006, la inițiativa profesorului Florin-Nicolae Șincari, cu sprijinul prot. dr. Ioan Bude, corala este formată din preoți, cântăreți bisericești, profesori, teologi și studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Timișoara, toți iubitori de cântare corală.
Repertoriul general al coralei este format din cântările Sfintei Liturghii, colinde din repertoriul național și universal, cântări la Taina Sfintei Cununii, pricesne, prelucrări folclorice și patriotice.
În anul 2013, membrii coralei „Epifania” au imprimat primul CD, care cuprinde colinde tradiționale românești, denumit „DOR DE COLINDE”.
Anul 2015, a fost rodnic pentru membrii coralei, deoarece pe lângă activitățile misionare, în perioada 25-30 octombrie, însoțiți de preotul Ionel Popescu, vicar eparhial, au fost într-un pelerinaj la Locurile Sfinte din Israel, unde au susținut și concerte.
În luna octombrie a anului 2016, corala „Epifania” a înregistrat cel de-al doilea CD, care cuprinde din cântări ale Sfintei Liturghii și pricesne (chinonice).
Anul acesta, membrii coralei „Epifania”, au participat la următoarele manifestări corale:
- 9 aprilie, Concert de Florii, Catedrala Mitropolitană din Timișoara;
- 27 aprilie, Festivalul Coral de Muzică Religioasă „Miron Cristea”, ediția a XIII-a, Caransebeș;
- 9 iunie, Concert coral, Aula filialei din Timișoara a Academiei Române;
- 25 iunie, Concert coral, Biserica ortodoxă „Nașterea Maicii Domnului” Timișoara Iosefin;
- 4 noiembrie, Evenimentul cultural-artistic „La ceas aniversar, muzica ne unește – Antoniu Sequens” de la Caransebeș, dedicat compozitorului ANTONIU SEQUENS, în sala festivă Mitropolit „Nicolae Corneanu”, unde au cântat alături de pianistul bănățean Alexandru Petria, un repertoriu de lucrări corale din Sfânta Liturghie, armonizate de Antoniu Sequens;
- 8 decembrie, Concert de colinde, Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”, Lugoj;
- 13 decembrie, Concert de colinde, Casa de Cultură „George Suru”, Caransebeș;
- 16 decembrie, Festivalul coral „Cântecele Betleemului”, ediția a XVIII-a, parohia Timișoara Dacia;
- 17 decembrie, Concertul de colinde „Vestim Nașterea”, ediția a XIX-a, parohia Timișoara Iosefin.
Repertoriul susținut la Catedrala Mitropolitană, cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Ioan, a fost alcătuit din următoarele creații corale: Condacul Nașterii Domnului, de Paul Constantinescu / Gelu Stratulat; Gazde mari, de Tiberiu Brediceanu; Steaua sus răsare, de Sabin Drăgoi; Leru-i mărului, de Gheorghe Danga; La Betleem, de Constantin Drăgușin; Lerui ler, de Gabriel Popescu, solist: Preot Daniel Pop; Noapte de Crăciun, de Ion Popescu-Runcu; Trei păstori, de Timotei Popovici; La Vifleem, colo-n jos, de Nicolae Lungu; Sus în casa lui Crăciun, de Gheorghe Șoima; Linu-i lin, de Tiberiu Brediceanu / Ioan Chirescu (soliști: Preot Eugen Babescu și Preot Ioan Cheregi); Diptic de colinde, de Costică Andrei.



