Conferinţa „ Întruparea Cuvântului – temei al vindecării naturii umane”

 Ciclul de conferinţe prepascale cu genericul „Teologie şi Taumaturgie. Taina Sfântului Maslu” organizat de Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie, colectivul de Teologie Ortodoxă,  a ajuns la cea de-a patra săptămână de comunicări.

În data de 21 martie a.c.  a avut loc conferinţa „Întruparea Cuvântului – temei al vindecării naturii umane” susţinută de pr. asist. univ. dr. Adrian Covan. Tema  conferinţei a încercat să ofere un răspuns simplu întrebărilor studenţilor teologi cu privire la întrupare Fiului lui Dumnezeu, ca temei al restaurării întregii creaţii şi al vindecării  tuturor bolilor şi neputinţelor , cf. Matei 9, 35.La eveniment au participat studenţi şi profesori de la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie. În finalul comunicării, corul colectivului de Teologie, condus de diaconul Laurian Popa, a oferit auditoriului un moment de piese religioase specifice perioadei Postului Sfintelor Paşti.

Ciclul de conferinţe va continua până în săptămâna a şasea a postului şi va avea ca invitaţi preoţi şi profesori de la Catedra de teologie din cadrul Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie din Timişoara, precum şi profesori de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara.

Următoarea conferinţă intitulată „ Terapeutica Sfântului Maslu în contextul medical actual”, susţinută de lect.univ.dr. Gabriel Ciorîcă, va avea loc în data de 28 martie a.c.,  de la ora 18:00, în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Comments are closed.