În duminica a 23 – a după Rusalii, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan, Mitropolitul Banatului și a Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix, credincioșii Parohiei Ghiroda Veche, din Protopopiatul Timișoara II, însoțiți de părintele protopop Caius Andrașoni și de preotul Ciprian Cristea, au participat la Sfânta Liturghie în parohia românească Nicolinț din Banatul istoric, unde au fost întâmpinați cu dragoste frățească de părintele protopop Manuel Ianes, parohul locului, de credincioși și primarul localității.
Grupul coral „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” al parohiei Ghiroda Veche, condus de doamna Cornelia Majornic, a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie și a cântat pricesne românești, împreună trăind momente de bucurie și înălțare duhovnicească alături de frații români din Nicolinț.
Cuvântul de învățătură despre ”Dragostea și bunătatea lui Dumnezeu” a fost rostit de preotul Caius Andrașoni și a fost axat pe exegeza Evangheliei duminicale de la Sfântul Evanghelist Luca, în care este relatată ”Vindecarea demonizatului din ținutul Gherghesenilor”. Părintele a subliniat că din Evanghelia de astăzi înțelegem că bunătatea lui Hristos eliberează pe oameni de răutatea demonilor. De asemenea, a subliniat că din cuprinsul Evangheliei se desprind trei învățături: prima este aceea că și demonii mărturisesc dumnezeirea lui Iisus Hristos și faptul că este Judecătorul lumii; a doua ne învață că prin iubirea milostivă a Mântuitorului Hristos ne eliberăm de stăpânirea celui rău, iar ultima arată că paguba materială poate fi uneori o mustrare pentru cei prea robiți de cele materiale. Așadar să nu-L izgonim pe Mântuitorul Iisus Hristos din cetatea inimii noastre, așa cum au ales locuitorii din ținutul Gherghesenilor, ci să fim recunoscători pentru tot binele primit de la Dumnezeu.
La finalul Sfintei Liturghii, părintele protopop Caius Andrașoni, împreună cu părintele Ciprian Cristea și primarul Ionuț Stănușoiu au dăruit parohiei Nicolinț o icoană cu Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul acestui sfânt lăcaș și o Sfântă Evanghelie, din partea credincioșilor Parohiei Ghiroda Veche.
De asemenea părintele protopop a transmis credincioșilor prezenți binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan și i-a invitat la Ghiroda Veche. În continuare, credincioșii timișeni au vizitat două așezăminte ale parohiei Nicolinț: Asociația „Pro Art” a femeilor ortodoxe din Nicolinț și Casa „Etno”, muzeu al Parohiei, prin care se promovează cultura, tradiția și obiceiurile din Banatul istoric.
Vizita a constituit un prilej de misiune în Banatul istoric, de dragoste și întărire în dreapta credință, ce se datorează parteneriatului catehetic încheiat între Sectoarele de învățământ ale Arhiepiscopiei Timișoarei și Episcopiei Dacia Felix, precum și promovarea Învățământului Teologic în cele două Eparhii și necesitatea formării unor noi slujitori în Eparhia românească din Serbia.