Credincioşii parohiei Iecea Mică din protopopiatul Sânnicolau Mare au un nou părinte duhovnicesc

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, sâmbătă, 9 iulie, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a fost prezent în parohia Iecea Mică, protopopiatul Sânnicolau Mare, unde a oficiat Sfânta Liturghie şi a instalat noul paroh al comunităţii, pr. Ştefan Mezin.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în capela cu hramul „ Sfântul Ilie” a parohiei Iecea Mică, înconjurat de un sobor de zece preoţi şi diaconi, în frunte cu pr. ic. stavr. Gheorghe Şutac, protopopul de Sânnicolau Mare. Răspunsurile litrurghice au fost date de grupul vocal „Theophoros” al Arhiepiscopiei Timişoarei, condus de diac. Ion-Alexandru Ardeleanu. 

După slujbă, în prezenţa reprezentaţilor autorităţiilor locale şi a numeroşi credincioşi, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, a prezentat pe noul îndrumător duhovnicesc şi părinte paroh al comunităţii din Iecea Mică, preotul Ştefan Mezin.

În cuvântul pregătit cu acest prilej, părintele paroh Ştefan Mezin a subliniat faptul că
slujirea apostolească a fost continuată până în zilele noastre de cinstiţii episcopi, prin hirotonia de noi sljitori ai Sfintelor Altare, care au datoria de a împlini o întreită misiune în parohiile încredinţate spre păstorire, de învăţători, sfinţitori şi îndrumători pe calea mântuirii.

În final, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul a transmis tuturor celor prezenţi binecuvântarea şi dragostea părintească a Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, încredinţându-i de toată purtarea de gijă a ierarhilor lor.

Parohia Iecea Mică, din protopopiatul Sânnicolau Mare, a luat fiinţă în anul 1995, fiind până la acea vreme filie a parohiei Iecea Mare. Parohia cuprinde 240 familii cu 770 credincioşi, iar din anul 2008, cu ajutorul acestora au fost demarate lucrări de ridicare a unui nou lăcaş de cult.

Comments are closed.