Curs festiv pentru studenții teologi din Timișoara

Astăzi, la Centrul eparhial din Timișoara, a avut loc cursul festiv al celei de-a XXI-a promoții a studenților teologi de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universităţii de Vest. Festivitatea a debutat, în Paraclisul mitropolitan „Învierea Domnului” din incinta reședinței mitropolitane, cu Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoți, profesori ai facultății, în prezența numeroșilor studenți teologi și ai apropiaților acestora.

Deschiderea propriu-zisă a cursului a avut loc în sala de festivităţi a Mitropoliei Banatului, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a profesorilor de la Catedra de Teologie, a reprezentanților Universității de Vest, a absolvenților și a rudelor acestora.

În cadrul festivității, conf. dr. Remus Feraru, tutorele de an al studenților, a susținut cursul festiv, intitulat „Concepția despre educație a Sfântului Ioan Gură de Aur”. Totodată, un reprezentant al studenților de la specializarea Teologie Pastorală, a adresat un cuvânt de mulțumire ierarhilor Arhiepiscopiei Timișoarei, precum și tuturor cadrelor universitare ce le-au călăuzit pașii în cei patru ani de studiu în cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie. La final, Părintele Mitropolit Ioan a adresat studenților teologi o alocuțiune în cadrul căreia a evidențiat sublimitatea misiunii la care sunt chemați acești tineri teologi în propovăduirea Evangheliei lui Hristos.

În anul centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia din 1918, învățământul teologic timișorean sărbătorește un sfert de veac de existență.

Comments are closed.