Au început conferinţele preoţeşti în Arhiepiscopia Timişoarei

Astăzi, 23 mai, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului au debutat conferinţele preoţeşti din cuprinsul Arhiepiscopiei Timişoarei. Lucrările conferinţei s-au desfăşurat la sediul protopopiatului Timişoara II, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Paisie, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei şi a unui delegat eparhial.
Pe temeiul celor hotărâte de Sfântul Sinod tema conferinţelor din anul 2013 este „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, promotori ai libertăţii religioase şi susţinători ai bisericii”. Prima conferinţă preoţească din acest an a fost dedicată Sfinţilor împăraţi Constantin şi Elena, activităţilor şi hotărârilor pe care aceştia le-au luat în favoarea creştinismului şi a Bisericii. Conferinţa a fost precedată de oficierea slujbei de Te-Deum în biserica cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” a parohiei Timişoara Iosefin, în cadrul căreia pr. Voinea Ijeconi de la parohia Timişoara – Zona Soarelui Sud a rostit predica duminicii ce urmează. A urmat referatul conferinţei cu tema „Sfinţii Mari Împăraţi, întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa Elena” ce a fost susţinut de Bogdan Neaga, diacon la Catedrala mitropolitană din Timişoara. După susţinerea referatului au urmat dezbaterile pe marginea temei, moment în care au luat cuvântul mai mulţi clerici, care au adus aprecieri conferenţiarului, precum şi completări pertinente temei prezentate.
În partea a doua a conferinţei s-a discutat despre inventarierea şi administratrea bunurilor parohiale. La finalul conferinţe Preasfinţitului Părinte Paisie a transmis binecuvântare şi purtarea de grijă şi gândurile de bine a Înaltpresfinţitului Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului pentru toţi preoţii din cadrul protopopiatului Timişoara II.
Ciclul de conferinţe preoţeşti va continua şi în celelalte protopopiate după cum urmează: Protopopiatul Făget 24 mai, Protopopiatul Lugoj 27 mai,  Protopopiatul Deta 28 mai, Protopopiatul Timişoara I 29 mai şi Protopopiatul Sânnicolau Mare  pe data de 31 mai.

Comments are closed.