Duminica Floriilor prăznuită la Timişoara

        Din încredinţarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei a slujit duminică la catedrala mitropolitană „ Sfinţii Trei Ierarhi” din Timişoara. În cadrul slujbei, Preasfinţia Sa a fost înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. În finalul slujbei, Preasfinţia Sa a transmis tuturor credincioşilor binecuvântarea şi dragostea părintească a Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, încredinţându-i de toată purtarea de grijă a Întâistătătorului lor. După oficierea Sfintei Liturghii, toţi credincioşii au primit ramuri de salcie, special pregătite de preoţii şi diaconii Catedralei mitropolitane şi binecuvântate în cadrul slujbei de Preasfinţitul Paisie Lugojanul. Răspunsurile liturgice au fost date de corul Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie, condus de diac. Laurian Popa.

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, Centrul eparhial în colaborare cu parohiile timişorene Iosefin, Fratelia, Elisabetin, „Sfântul Ştefan” Calea Martirilor, Cetate, Zona Tipografilor şi Calea Lugojului (Badea Cârţan), a organizat sâmbătă, 7 aprilie, tradiţionala „Procesiune a Floriilor”. La aceasta au luat parte mii de timişoreni, care au dorit astfel să se împărtăşească din bucuria şi binecuvântarea izvorâte din acest mare praznic al creştinătăţii. Manifestarea s-a încheiat după oficierea Slujbei Vecerniei cu Litie la catedrala mitropolitană, când alaiul credincioşilor şi al slujitorilor, condus de Preasfinţitul Paisie Lugojanul, a pornit în procesiune cu ramuri de salcie şi flori spre Opera Română.

„ Pelerinajul a fost de folos pentru sufletul fiecăruia dintre noi, dar mai ales pentru întărirea în credinţă a miilor de credincioşi timişoreni. Procesiunea de Florii este de fapt o călătorie spirituală în duh şi adevăr, este un prilej de mărturisire a credinţei noastre drept-măritoare şi totodată o manifestare a bucuriei, care ne umple sufletul în preajma acestui minunat praznic al Intrării Domnului nostru Iisus Hristos în Ierusalim. Stâlpările

binecuvântate de salcie primite de credincioşi în duminica aceasta  simbolizează bucuria credincioşilor şi o dovada credinţei acestora în divinitatea lui Iisus Hristos şi mântuirea

adusă de El. Fie ca Bunul Dumnezeu să ne ajute şi pe mai departe să ducem aceste minunate tradiţii ale credinţei noastre drept- măritoare şi să spunem împreună cu cei de odinioară «Osana, Bine este cuvântat cel ce vine întru numele Domnului»”, a precizat pr. Ionel Popescu, vicar-administrativ la Centul eparhial din Timişoara.

Comments are closed.