Etapa eparhială a Concursului de creaţie „Alege Şcoala!” în Arhiepiscopia Timişoarei

În luna iulie a.c. s-a încheiat etapa eparhială a Concursului de creaţie „Alege Şcoala!” în eparhia noastră.  La această etapă au participat cei nouă copii desemnaţi câştigători la nivelul celor şase protopopiate. Copiii participanţi la concurs au avut de ales o singură abordare din cele trei secţiuni, tema concursului a fost Şcoala din pridvorul Bisericii:

a) Secţiunea literară: o scrisoare către Dumnezeu despre parohia mea; un articol de ziar despre parohia mea; o poezie despre parohia mea; o povestioară moralizatoare despre copil în biserică; o rugăciune către Dumnezeu pentru cei care nu merg la biserică.

b) Secţiunea artistică: un desen/pictură despre parohia mea (A4 sau A3); o fotografie inedită în concordanţă cu tema concursului; o descriere a unui joc imaginat de copii, care a fost jucat/poate fi jucat.

c) Secţiunea multimedia: interviu cu preotul (profesorul de religie) – un copil din grupa de cateheză intervievează preotul/prof. de religie despre cum a fost chemat la preoţie sau la catedră; o prezentare multimedia despre parohia mea (film, ppt. etc.).

Ei au realizat lucrări individuale (una singură) pe tema dată, alegându-şi abordarea care li se potriveşte (putea fi alta decât cea din etapa precedentă, conform sugestiilor din conceptul concursului), dar numai din secţiunea la care au câştigat. Şi la această etapă, în urma evaluării lucrărilor copiilor, comisia de jurizare a desemnat pe cei 9 câştigători, câte trei pentru fiecare secţiune (literară, artistică şi multimedia).

Aceştia sunt: a) la secţiunea literară: I. Nicorici Ana Maria (parohia Tomeşti), II. Băltăreţu  Mălina Alexandra (parohia Iecea Mare), III. Legindi Ana Maria (parohia Biled);

b) la secţiunea artistică: I. Moşoarcă Alexandru (parohia Timişoara Mehala), II. Străuţ  Ana Maria (parohia Dudeşti Noi), III. Andrei Andreea Valentina (parohia Timişoara Viile Fabric);

c) la secţiunea multimedia: I. Kalanyos Antal (parohia Timişoara Fabric), II. Peter Simona Adelina (parohia Belinţ), III. Avram  Daniel Ionel (parohia Temereşti).

Ultima etapă a concursului va fi cea naţională (etapa la nivel de Patriarhie). Pentru această etapă, tema concursului va fi În Biserică şi în Şcoală, educaţie pentru Viaţă. La această etapă vor participa toţi cei 9 copii desemnaţi câştigători la faza pe eparhie.

Proiectul “Alege Şcoala!” se derulează cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în conformitate cu Temeiurile nr. 3769 din 19 iunie 2009 şi 747 din 11 februarie 2010 ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhia Română, prin Sectorul teologic-educaţional, în parteneriat cu Fundaţia World Vision România.

 

 

Comments are closed.