Examenul de licență – sesiunea a doua la Timișoara

Astăzi, 13 septembrie a.c., la Centrul eparhial din Timișoara s-a desfășura examenul de licență, sesiunea a doua și depunerea jurământului pentru studenții teologi de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, promoția 2013-2017.

Examenul de licență s-a desfășurat în prezența cadrelor didactice de la Facultatea de Teologie din Timișoara sub președinția Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. După ce au fost susținute lucrările de licență, în paraclisul mitropolitan cu hramul „Învierea Domnului”, pr. Marius Florescu a oficiat slujba de Te Deum, apoi cei 5 absolvenți au depus jurământul de credință.

„Nivelul de pregătire al absolvenților este mai mult decât mulțumitor, obținându-se rezultate bune și foarte bune. Sperăm ca acești absolvenți să continue programul de master, pentru a-și completa cunoștințele dobândite în cei patru ani de studiu, în cadrul cursurilor de teologie pastorală ortodoxă. Nădăjduim, de asemenea, ca unii dintre ei să aleagă slujirea preoțească și să reprezinte Biserica cu demnitate și cinste, pentru ca poporul lui Dumnezeu să sporească întru cele duhovnicești, mai ales, acum când, asupra Bisericii planează o undă de îndoială” a precizat pr Nicolae Morar, coordonatorul catedrei de Teologie din Timișoara.

Jurământul depus de absolvenți reflectă atașamentul lor față de valorile creștine promovate de Biserica Ortodoxă; este o formă de responsabilizare, ce ține de demnitatea preoțească, de mesajul evanghelic, de cel patristic și de învățătura de credință a Bisericii.

Comments are closed.