Expoziție de pictură-sculptură „Îngerii copilăriei”

Arhiepiscopia Timișoarei, Sectorul Învățământ și activități cu tineretul, în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici din Timișoara și Facultatea de Arte și Design (UVT), organizează o expoziție de pictură și sculptură cu tema: Îngerii Copilăriei” în data de joi, 7 iunie 2018, începând cu orele 16.00. Evenimentul va avea loc în sala Muzeului Catedralei Mitropolitane (Str. Ferdinand I, nr. 1) și se bucură de binecuvântarea și participarea Înaltpreasfinției Sale Ioan, Mitropolitul Banatului.

În cadrul expoziției vor expune lucrări peste 30 de artiști plastici, cu participarea extraordinară a maestrului Silviu Oravitzan. De asemenea, alături de artiștii plastici timișoreni, vor participa cu lucrări premiate în cadrul diferitelor concursuri elevi de la Școala Generală nr. 30 și Școala Ortodoxă „Sf. Antim Ivireanul” din Timișoara, Atelierul de pictură „Buna Vestire” al Catedralei Mitropolitane, Centrul de pictură „Sf. Apostol și Evanghelist Luca”, parohia Timișoara-Blașcovici și studentul la arhitectură Miron Darius, prezent în cadrul evenimentului cu un pavilion expozițional. Criticul de artă, lector universitar doctor Gabriel Kelemen, va prezenta lucrările expuse în cadrul vesnisajului.

Partenerii evenimentului sunt: Consiliul Județean Timiș, Primăria Timișoara, Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timișoara.

Muzeul de Artă Veche Bisericească de la Catedrala Mitropolitană, gazda expoziției, este unul dintre cele mai reprezentative obiective de spiritualitate din Timișoara, față de care se manifestă un interes turistic internațional crescând.

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Timișoarei desfășoară activități culturale, de educație și de spiritualitate ortodoxă, manifestate concret în organizarea și susținerea de evenimente școlare și parohiale cu implicarea directă a cadrelor didactice, a preoților și a copiilor, alături de comunitățile locale. Scopul activităților îl reprezintă promovarea conștiinței identității de neam și credință, a spiritului interconfesional și plurietnic.

Comments are closed.