Fii milostiv tot anul !

          Parohia Ortodoxă Timișoara Zona Dacia din cadrul Protopopiatului Timișoara I a demarat o campanie de ajutorare a oamenilor cu posibilități materiale reduse la începutul Postului Mare, dar a continuat aceste fapte de milostenie și după Sărbătoarea Sfintelor Paști, tocmai pentru a da un semnal de consecvență în săvârșirea binelui, care trebuie făcut constant în tot anul bisericesc.

Astfel, până acum au fost vizitate 35 de familii, cu mai mulți copii, numărul beneficiarilor fiind de aproximativ 150 de persoane nu doar din parohie, ci și din alte zone ale orașului precum și din satele din apropierea Timișoarei. Au fost donate alimente de bază cum ar fi: zahăr, ulei, mălai, paste făinoase, cartofi, conserve, lapte, carne, ouă și diverse sortimente de dulciuri în valoare de aproximativ 12.000 lei.

         Totodată, au fost donate și haine de copii pentru diferite vârste, treininguri, cămăși, pantofi, ciorapi și tricouri, în valoare de 2.000 lei. Menționăm,  că au mai fost donate un frigider, o mașină de spălat și 4 calculatoare.

         Până la acest moment valoarea ajutoarelor acordate a fost de peste 17.000 lei.

         Fiecare zi de asistență socială ce se realizează în parohie este o binecuvântare, atât pentru personalul bisericesc care transportă produsele, cât și pentru credincioși, întrucât duminica la finalul Sfintei Liturghii preotul paroh Zaharia Pereș informează enoriașii despre aceste acțiuni filantropice mulțumindu-le pentru sprijinul acordat, dar și pentru implicarea de care dau dovadă, întrucât un bine făcut altora este un dar pentru Dumnezeu.

        Campania de binefacere continuă și în perioada următoare tocmai pentru a se arăta că prin aceste mici gesturi de altruism, se poate trece mai ușor peste încercările pandemiei și se poate găsi Hristos Domnul în ochii fiecărui zâmbet de copil cu daruri în mâini.

Comments are closed.