Hirotesie întru duhovnic la parohia Balinț

În Duminica Tuturor Sfinților, în ceas de seară, parohia Balinț din protopopiatul Lugoj a îmbrăcat haine de sărbătoare. În mijlocul acestei comunități a poposit Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan, care după săvârșirea slujbei Acatistului Tuturor Sfinților, l-a hirotesit întru duhovnic pe părintele paroh al parohiei Balinț, Pavel Ioan Emanuel.

Credincioșii au venit în număr mare, cu bucurie duhovnicească în suflet pentru ca de acum părintele paroh, le va fi și duhovnic, având puterea de a lega și dezlega păcatele. Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit, în cuvântul rostit a evidențiat cât de mare este Taina Spovedaniei, câtă responsabilitate stă pe umerii preotului duhovnic și cât este de important pentru credincioși să fie spovediți și împărtășiți pentru a moșteni viața cea veșnică.

Din soborul slujitor au făcut parte, pe lângă preotul paroh, Pavel Emanuel și părintele consilier de la Sectorul Patrimoniu și Construcții, Timotei Anișorac, dar și protopopul Lugojului, Ionuț Furdean.

La acest frumos eveniment au luat parte pe lângă credincioși și reprezentanți ai autorităților locale în frunte cu domnul primar, Dănuț Crașovan.

Fie ca părintele Emanuel Pavel să păstorească cu folos turma încredințată, purtându-și preoția cu conștiința faptului că păstorul este răspunzător de turma încredințată înaintea Stăpânului tuturor.

Comments are closed.