Hirotonie și instalare de preot paroh pentru credincioșii ortodocși din localitatea Șag

Comunitatea parohială din Șag, Protopopiatul Timișoara I, a avut parte în Duminica a 22-a după Rusalii de o zi memorabilă pentru istoria acestei parohii, întrucât au participat la hirotonia și instalarea noului lor păstor duhovnicesc.

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a săvârșit în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Sfânta Liturghie. Din sobor au făcut parte părintele Marius Sfercoci, inspector bisericesc, părintele protopop Ioan Bude, Protopopiatul Timișoara I, părintele Gheorghe Săvoiu, fostul preot paroh și alți preoți invitați. În cadrul slujbei, diac. Florin Băran a fost hirotonit preot pe seama parohiei. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Parohiei Șag, condus de Daniel Veriu.

După otpustul Dumnezeieștii Liturghii, Mitropolitul Banatului a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a explicat înțelesurile duhovnicești desprinse din pilda bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr, relatată de Evanghelistul Luca (16, 19-31).

Biserica parohiei a fost construită în anul 1776, iar fostul preot paroh Gheorghe Săvoiu a păstorit această comunitate timp de 35 de ani.

Comments are closed.