Întâlnirea cercurilor pastoral – misionare în Protopopiatul Lugoj

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan, în Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci și în Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, au avut loc două întâlniri ale cercurilor pastoral – misionare din Protopopiatul Lugoj, la parohia Păru, respectiv parohia Racovița.

Lucrările au debutat cu săvârșirea Vecerniei în bisericile parohiale, după care a urmat susținerea catehezelor de către preoții desemnați, având ca reper tematica Anului comemorativ 2022.

La parohia Păru, cateheza „Despre Rugăciune” a fost susținută de preotul Florin Lăzărescu, de la parohia Babșa, iar la parohia Racovița, cateheza „Despre isihasm, Sfinții Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț” a fost prezentată de către preotul Răzvan Mateș, de la parohia Blajova.

După susținerea catehezelor, părintele protopop Ionuț Furdean a ținut un cuvânt de învățătură, făcând apel către cei prezenți să înmulțească rugăciunea la vreme de ispită, iar ca și modele să-i aibă pe sfinții isihaști, pomeniți în special în acest an. La final, părintele protopop a transmis tuturor arhiereasca și părinteasca binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan.

De asemenea, și preoții parohi au mulțumit, în numele credincioșilor pe care îi păstoresc, pentru că parohia lor a fost aleasă ca și gazdă a acestui frumos și ziditor eveniment. Bucuria celor prezenți a fost una mare, întrucât cercurile pastoral – misionare întrunesc preoții arondați care, prin rugăciunea și slujirea lor, aduc în inimile celor prezenți duhul rugăciunii și îndemnul spre a-L urma pe Mântuitorul Hristos.

Seara s-a încheiat cu discutarea câtorva probleme administrative. Protopopiatul Lugoj este împărțit în cinci cercuri pastoral misionare, având fiecare către un coordonator.

                                                                                                           Protopop Ionuț Furdean

Comments are closed.