Întâlnirea școlilor ortodoxe din țară la Timișoara

La sediul Școlii Gimnaziale Sfântul Antim Ivireanul din Timișoara se desfășoară timp de două zile, o întâlnire a reprezentanților școlilor ortodoxe de pe tot cuprinsul țării. La acest eveniment participă clerici, cadre didcatice, antreprenori, oameni de bine care discută și analizează aspecte importante pentru specificul școlilor ortodoxe realizându-se astfel un schimb de experiență pe teme de bune practici, regulamente școlare și Școala familiei.

Dintre școlile ce au luat parte la întâlnire amintim: Școala Anastasia Popescu din București, Școala Sfinții Martiri Brâncoveni din Constanța, Școala Sfântul Nicolae din Arad, Seminarul Ortodox Cluj-Napoca și Școala Ortodoxă Gimnazială Sf Antim Ivireanul din Timișoara, gazda evenimetului.

Fiecare școală a prezentat un scurt istoric, dar și activități extracuriculare de succes în relație cu comunitatea. În cadrul discuțiilor s-au stabilit unele obiective și activități pentru anul școlar 2017-2018 și urămtorii trei ani. Un aspect important al discuțiilor a vizat modalitatea prin care se evidențiază valorile Ortodoxiei în procesul educațional, pentru ca performanța să fie de cel mai înalt nivel.  

Școala Ortodoxă Sf Antim din Timișoara funcționează din anul 2012 și are în prezent are un număr de 200 elevi, care beneficiază de o educație aleasă și cadre dicactice cu performanțe școlare exemplare. Misiunea unității de învățământ este să crească generații viitoare de tineri cu o educație temeinică, fundamentată pe valori creștin ortodoxe, puternici și dornici să înfăptuiască binele în propria familie, la locul de muncă și în comunitate. Evenimentul este organizat de Asociația Prolog, Școala Sfântul Antim Ivireanul din Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei.

Comments are closed.